Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 23 август 2015 г.

АВТОБИОГРАФИЯ 6

 Втори клас. Училището си е училище. Преговор от първи клас. 7х7= ?!? ми беше най - трудно. И пак скука.
 Ама кестените са узрели. Берем и печем в гората. Още помня аромата на печени у жарава кестени. После откривам прашката. На Джорджин гроб са най - хубавите камъчета. Угаснал вулкан, а лавата е изстивала бавно и е оформила черни перли от камък. Целя врабчетата, а когато сполуча почвам да ги спасявам. Не винаги ставаше. Сърцето ми се късаше, когато виждах клюмналата глава  и кръвта по човката. После ловният инстинкт надвиваше, пак ги трепех и пак ги съживявах. После спрях. Бях научил още един урок. Не винаги може да съживиш това, где си утрепал.
 После пак зарибиха реката с пъстърви и почнах да пълня кладенчето с тях. На следващата пролет отрязаха върбите, где пазеха кладенчето и асфалтираха и улицата, и него. Поне рибите пуснах.
 После падна сняг. После заклахме прасето. На Анета И взеха шейна. Основното ми задължение стана да я тегля по цял ден. После почнах да впрягам кучето. Приятелите ми му сложиха име - Дебелата мадама. Имаше огромен задник.
 А на училище почнахме да учим за партизаните. Заобичах ги. Хранели бедните с кашкавал, и трепели лошите.
 Един ден баба ме взе с нея на Чука. Там сме имали нива, преди партизаните да слязат от гората и да я вземат. Сега там имаше тръни. И тя ми разказа, че тук някъде са заровени хора, где били като партизани, ама не баш партизани. И са ги изтрепали 7 години след като истинските партизани излезли от гората  и станали кметове. После разбрах, че са ги утрепали, що искали да минат границата, ама не са имали печати от кметството. У паспортите. Партизански работи. Не ги схванах. Същата вечер разбрах, че майката на дядо е умряла на 500 километра от родния дом. И там е погребана. Благодарение на партизаните кметове, които изселили половината ни фамилия, що синът И минал границата без печат у паспорта. И други работи разбрах тази вечер. Работи, где да знам, ама да не казвам. Така и не схванах защо добрите у гората партизани са станали зли у селата.
 А училището си вървеше. Даскалите още не знаеха, че знам, та се наложи да ги убеждавам.

После писахме съчинение. Написах:
 "Реката е замръзнала, смълчана и тъжна. Тъгува за рибките, где са се скрили от нея  на топло, под студените камъни."
 И те разбраха, че знам. Те тия две изречения ме изучиха. Основно, средно, висше... Абе кой си знае, си знае. Но оная даскалица се оказа права. Бях учил, ама си останах прос.
 После на площада направиха огромен паметник. На един със скъсани гащи, где му се виждат череслата, ама вее знаме с петолъчка. И досега, когато видя петолъчка, се сещам за скъсани гащи и увиснали топки. А на паметната плоча и досега е изписано името на един, где загинал в СССР, по време на Великата отечествена война. През 1939 година. Две години преди войната. Пред паметника сложиха плочки и махнаха старата чешма. И вече нямаше къде да ритаме.  
Строеше се комунизма. 
 Това го разбрах по - късно. А ние построихме у двора тоалетна. Дървена. Тухли немаше. С тях строяха комунизма. И комунистите.

УДАВЕНА МЕЧТА.

 Безлунна звездна нощ прегръщаше плажа,прибоя и морето.Тя и той лежаха по гръб и бризът ги галеше.
 -За какво мечтаеш?-попита тя и полегна на лакътя си,търсейки звезди в очите му.
 -Не мечтая.-каза той.
 -Лъжеш.
 -Не лъжа.Просто гледам мрака.
 -И само това ли!?
 -И слушам звездите.Чуй ги! -каза той.
 -Аз чувам прибоя. Звезди не говорят. Тях просто ги виждаш.-каза тя.
 Една вълна се разби и те усетиха хладни пръски по тях.Тя се притисна към него и каза:
 -Чувам сърцето ти.
 -Това ми е пулса.Сърцето не може да чуеш.Там нещата са сложни.
 После пак гледаха звездите.Тя ги виждаше.Той ги чуваше.Допълваха се съвършено. Или бяха съвършено различни.
 -За какво мечтаеш?-попита тя.
 -Да те прегърна.-каза той.
 -Прегърни ме! Аз мечтая за същото.
 -Не искам. После няма да имаме мечта.
 -Ще имаме други.-каза тя.
 Той я прегърна. После гледаха звездите.Той не ги чуваше.Чу нея:
 -Ела с мен до водата! Не мога да плувам.
 -Защо!-попита той.
 -Защото вече имам друга мечта.
 -Аз все още нямам.Твоята каква е?
 -Да вляза в морето и да се изкъпя. Дупето ми се напълни с пясък. -каза тя и нагази предпазливо в морето.
 Той я гледаше как изчезва в мрака и пак се размечта... После тя излезе от водата... 

 Мечтата му не се сбъдна.

АНАЛИЗИРАНИТЕ НОВИНИ. 23-08-2015. 26 УТРЕПАНИ ОТ МЪЛНИЯ В РИЛА И ЖЕНИ В ДЕТЕРОДНА ВЪЗРАСТ. БЕЗПЛАТНА МАРИХУАНА И АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ.

 ОТ СТРАНАТА.
 *Хиляди българи се поклониха пред паметника на връх Шипка с български знамена, отбелязвайки една от най - величавите дати в историята ни. Некой се поклониха с руски знамена. Никой не са поклони с румънско или финландско знаме. На един съседен връх самотно стоеше една чиния, отбелязвайки най - срамните и унизителни страници от историята ни. Страница, написана с братската помощ на руското знаме, когато бе червено.
 *Борисов разговаря с подалия оставка Ципрас. По телефона. Явно обмяна на опит.
 *Пловдив и Пазарджик станаха градове - морета. Браво! Лошото е, че двама се утрепаха с лека кола до Пазарджик, що явно не са разбрали това. Иначе щеше да се утрепят с лодка.
 *26 утрепани от мълния коня, вмирисаха Рила. Мирише и от към Черно море. Мирише и на бензин и нафта, примесени с 40 % малоумие.
 *Борисов откри откритие. Когато се успокоим, ще почнем да правим деца. От утре Москов ще отпусне безплатни лексотан, диазепам и  марихуанка за жени в детеродна възраст. И за мъже в детесъздателна.
 *А на " Нестинарка" изплува труп. Човекшки. Без глава. Поради липсата на такава, следствените органи веднага разбраха, че трупът е на българин или руснак.
 ОТ СВЕТА.
 *Китай и Русия провеждат съвместни военни учения. Дружба между тези два братски народа е от векове.
 *Има вероятност съвместни военни учения да проведат и Северна и Южна Корея. Там дружат от 60 години. За дружбата им най голям принос имат Русия и Китай.
 *Съвместни военни умения между Украйна и Русия има в Източна Украйна.
 *Съвместни учения има и НАТО. Съвместни с НАТО.
 *Китайската икономика забоксува и завлече нефта под 40 долара. 70 рубли гонят един долар, а Путин гони силови началници.
 *У Венецуела построиха комунизма. Вчера там няколко хиляди преяли венецуелци си взеха храна без пари. Малка подробност е, че по невнимание стъпкаха да смърт един човек и раниха десетина. Не се съобщава, дали стъпкания е бил изяден веднага или е консервиран за по - гладни дни.
 *У ЕС, у един влак, двама американци и един европеец обезвредиха един африканец. Африканецът бе с руски автомат и френско макетно ножче. Глобален свят.
 *Иначе от ЕС и САЩ новини нема. Отпускарски сезон е.
 *Новини има от Бразилия. Питайте Дилма! БРИКС стана Б, Р, И, К, С. Кто понял, понял.
 *А у Македония се прибират македонците от Персия. Скоро ще се прибере и Александър Македонски.