Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 12 март 2016 г.

ЗА ДИНКО, ЕВРОПА И ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

  Днес в новините, новина от английските новини. За Динко. Англичаните му се кефят. И с право му се кефят. Утре ще му се кефят у цела Европа. И с право. Що имат акъл. Ама що му се кефят българите!? Нито е умен. Нито е убав. Нито прави нещо, где е полезно за България. Точно обратното. Ама явно на народа му е трудно да разбере, за какво иде реч. Що отдавна е спрял да мисли. Като кучето на Павлов. Светне му новина, стъмни му се пред очите и вие на умряло. А ето за какво иде реч. Чисто прагматично и патриотично. Хипотетично.
  Динко обикаля границата. И лови един граничен нарушител. Обажда се на милиционера. Милиционера пали колата и прибира нарушителя. За бензин гори 100 лева. За извънреден труд му плащат 20 лева. Дотук 120. Предава го на служител у бежанския център. Още 20 лева за служителя. Дотук 140 лева. От мен и вас.За ядене ще 5 лева на ден. Спане и режийни 10 лева. По 15 лева на ден. Ако Динко улови 100 бежанци еднократно ще платим 14 000 лева. И на ден по 1500. Наши пари. Дотук осъзнавате ли, колко немислещ народ има! А я си представете, че нарушителят е решил да гръмне влака Кула - Брегово. Ужас. Мани че ще го храним, ама и влака ще потроши. Не вервам да утрепе някого, що влаковете напоследък пътуват празни. А после пари за следователи, прокурори, съди... Ужас! Пара и пара народна се троши. Заради Динко.
  А решението е просто. Милиционерът да спи, даже и да работи. Динко да почерпи нарушителите с цигарка и да им каже, че ще го прекара до сръбската граница. За например 300 лева. Сбира 100 човека, откупува рейс и ги кара. Стоварва ги негде до Балей. Там Тимок никой го не варди. Целувки за сбогом и при братята сърби. Драган и Неманя да ги мислят. А те нема да се чудят. За ушите и на унгарската граница.
  А после Динко се разплаща с шофьорите на рейсовете с по 2 000 лева и отива у НАП Видин. И попълва данъчната си декларация. 100 човека Х 300 лева = 30 000 лева. 30 000 лева - 4 000 лева за превоза = 26 000 лева. 10% данък Х26 000 лева = 2 600 лева. Грубо 30 % за безработица и пенсия = 7 800 лева. Демек, че Динко ни е отървал от нарушителите, държавата взима 10 400. Само от Динко. За него остават 15 600 лева. От ДДС и акциз на нафтата за рейсовете, още 500 лева.  За Лукойл още 500. И работи яко. От Шофьорите още 300 лева данък печалба и 900 за осигуровки и безработица. А за тях остават по 900 лева. Да почерпат децата и невестите. Да ги заведат на Шипка. На Бузлуджа. Да си купят български байраци и да ги провесят на неизмазаните си къщи. За един ден. Ако се не строши рейсът.
Ама за Динко ми е мисълта. С тия 15 600 лева знаете ли колко хапчета за прости патриотични глави може да купи, а? И Огнян фармацевта ще живне. И Марешки. И психиатрите....
  Мислете бре, ора! Мислете!