Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 4 юли 2015 г.

АНАЛИЗИРАНИТЕ НОВИНИ. 04-07-15. ГРАНДИОЗЕН АНТИАМЕРИКАНСКИ ПРОТЕСТ В СОФИЯ, ПИЩОВИ ПО МОРЕТО И ИЗНЕВЕРИ У БЛАЖИЕВО. ПУТИН, ОБАМА И МЪЖКИ ХАПЧЕТА АНТИБЕБЕ.

 ОТ СТРАНАТА.
 *Нема утрепани хора по пътищата у България. Има десетина утрепани автомобила. И два удавени у блато до Бургас.
 *Село у кърджалийско със 7 жители ще избира кмет. На първия тур ще има 7 кандидата. Ще има балотаж. На балотажа ще се явят 7 кандидата.
 *У София, на грандиозен протест,  протестираха срещу търговското споразумение  между САЩ и ЕС. Протестираха 14 човека. Към края станаха 15.
 *У Слънчев бряг 19 годишен извади пищов и го насочи срещу полицаи. Жив е. Слънчев брег не е Балтимор.
 *Първанов каза, че Станишев е най - голямата му грешка. Явно бившият президент си присвоява чужди грешки. Станишев е грешка на природата. Първанов уж не е.
 *А на един от село Блажиево, жената му изневерява. Жената е на 70 години, а той на 67. Разбрал е за изневерите, що е намерил в торбата, где жената ходи за краставици у градината, хапчета антибебе.
 ОТ СВЕТА.
 *Путин поздрави Обама за Деня на независимостта. После му се извини, че не присъства с думите:
 - Вие не дойдохте да гледате парада на танковете, а аз не ща да гледам парад на белони.
 След това му каза, че Русия и САЩ могат заедно да се противопоставят на всички заплахи. Обама му каза:
 - Можехме. До лани ни бяхте партньори в НАТО. Сега трябва Русия да се противопостави на Русия, що ми писна от вас.
 *А у Украйна внесоха законопроект за забрана на думата "Русия". У руската дума утре ще внесат законопроект за присъединяване на Киевска Рус към Русия.
 *Шулц каза, че ЕС нема да изостави бедните гърци и ще им помага. Само бедните. Ципрас ще има грижата да направи 99% от тях бедни. Сега разбрахте ли гениалният замисъл на СИРИЗА. Комунизмът ще дойде първо в Гърция.
 *У Тунис военно положение. У Сирия ИД. У Нигерия Боко Харам.
 *А у ЕС хапче антибебе. За мъже. Ще го пуснат в масова употреба след три години. След три години в целия ЕС  ще бъдат разрешени еднополовите бракове. Пак тогава се очаква да забременее и първият мъж, директно от мъж.

ЛЯТНАТА ЦЕНА НА ЩАСТИЕТО И НА СВИРКАТА. В БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ.

 Събуждам се и се сещам, че е събота. Протягам се и дремя като котарак. Няма за къде да бързам. Ставам бавно, един студен душ и излизам на терасата. Западната. На другата грее слънце. Кафето е от снощи в хладилника. Силно. С две бучки лед става по - нормално и по - ледено. Паля първата цигара за деня. И предпоследната. Димът замайва главата и се носи към небето. Отпивам от кафето и вече съм в рая.
 Навън деца ритат топка.Майка с дете се качва в такси. Момченце кара колело, а баба му го гони и вика. То се смее. Светофарът в далечината примигва в жълто. От време на време даже минава някоя кола. Навсякъде е зелено. В дворове и около блокове. Тук там се зеленее и некоя тераса, а под нея празна бутилка от бира.
Още по - далеч е Балканът. Тук там се е скрил зад някой бял облак. Зад някой облак е скрито и синьото небе. Гълъби и лястовици се гонят с полъхващият ветрец.
 Допивам кафето с последната цигара и се сещам нещо. И сядам да го напиша.
 Постоянно излизат данни за цената на живота, праг на бедността, цената на погребенията и сватбите. А аз ще ви дам данни за цената на щастието. На месец.
 Първото и необходимо условие е, да забравите за Волен, Бойко, Местан, Путин, Ципрас, Обама, Меркел... Второто е да имате масичка и продънен стогодишен плетен стол.
 Другото е лесно:
 Десет сапуна са 10 лева.
 Едно кило кафе е 20 лева.
 61 цигари са 15.25 лева.
 30.5 кила домати са 30.50 лева.
 Десет кила сирене са 60 лева. Домашно сирене.
 И да имаш 30 лева джобни.
 Или средномесечната цена на щастието е 165.75 лева.
 Това е. Проблемът е, че 99% смятат, че щастието е в повечето пари. А когато се опитваш да си купиш щастие за много пари, ти пробутват ментета. А комисията за защита на потребителите още нема стандарти за щастие.
  Приятни почивни дни!
  ПП. Ако се чувствате нещастен, от джобните си купете половинка ракия! Може и свирка да си купите! Ако не пиете, ще си купите две..