Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 9 юли 2015 г.

ПИСМО ДО ДРУГАРЯ ЦИПРАС.

 Другарю Ципрас,
 С интерес и възхищение следя това, което правите в Гърция. В началото повечето се отнасяха с пренебрежение към Вас и вашата СИРИЗА. Те просто проспаха факта, че Вас ви подкрепиха най - вече младите хора, които искат да живеят поне толкова добре, колкото са живели техните родители. Проспаха и факта, че вие изпратихте в европарламента и една българка, показвайки какво е бъдещето на Европа. Ние от България обикновено пращаме в европарламента цигани. Такива пращаме и в БГ парламента.
 Но да се върна на приказката си. Алчните европейци даваха на предшествениците Ви помощи и заеми, с които те направиха Гърция европейска държава. Доста и пооткраднаха. Е па нали ви искат в Европа. Ще дават. У Европа се живее с европенсии и еврозаплати, а не с български. А сега, с цялата си наглост, искат да си връщате кредитите. Ненормална работа. Никакво връщане! Кредитите Ви ще ги връщат тънещите в охолство европейци. Лошото е, че ще ги връщат и сънародниците на българската ви евродепутатка, где тънат у мизерия. Така рискувате всички  да ви намразят, и да се разминете с историята. Щото Вие няма да сте нито първите, нито последните, где не щат да връщат, що не могат. Ще сте първите, где не щат да връщат, не що не могат, а що не искат. И не е хубаво да си не връщате заемите към чуждите банки, та да ви ги връщат други. Хубаво е да ги не връщате на вашите банки, що са си ваши. Тогава ще видите, какво е просперитет, охолство и прекрасен живот. Така ще влезете в историята и ще промените света. Нали на това се надявате Вие и феновете Ви. Лично аз смятам, че за да заемете мястото си до Маркс и Ленин, трябва да видите какво направи вашият колега, Жан Виденов в България. И  го направи, даже без специален закон. А то е лесно.
 Вместо да се разправяте с разни еврогейове, меркелгейове, евробанки и межденародни валутни бордове, гласувайте едно законче в гръцкия парламент. С два члена.
 чл.1. Забранява се на гръцките граждани, гръцките държавни фирми и гръцките частни фирми да връщат заемите, где са взели от гръцките частни и държавни банки.
чл.2. Печалбата на частните фирми се облага с данък, не по - нисък от 100 %.
 Така Гърция ще влезе пак в историята. Завинаги. И Вие също.