Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 15 април 2015 г.

ИЗЯСНЯВАНЕ НА НЕКОИ ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ПАТРИОТИ И АНТИПАТРИОТИ.

 Тъй като напоследък доста хора почнаха да бъркат понятия и на тази база да правят грешни изводи, тук ще ви изясня некои основни неща. Гьобелс се утрепа, а комунизмът така и не дойде. Затова е крайно време, да се спре с писането на дивотии.
 Агресия е когато войска на една държава навлезе на територията на друга държава, без да е викана.
 Присъединяването на чужда територия към определена държава се нарича анексия, а не освобождаване.
 Ако на територията на дадена държава, дойдат армии на други държави, които са поканени от нея, и които са в съюз с нея, това не е агресия. Това са договори между суверенни страни.
 Когато некой стократно по-силен, напада съседа ти и воюва на негова територия, а ти извикаш съюзниците си, които са стократно по силни от него, това не е война. Това е точно обратното. Казваш му само да внимава, що може да си малък, ама ако требва, ще го извадиш и голем.
 Когато в мирно време се пали най-високотехнологичната ти подводница, това съвсем не значи, че е високотехнологична. Значи само, че си направил нещо скапано.
 Вселенският патриарх е в Цариград. У Москва е руският, а у България Българският. Първият е пръв сред равни. Другите са равни, ама след първия.
 Когато една държава има всички богатства на света, а  крета на опашката му, значи нещо у тая държава куца. И не е виновен световният империализъм, а малоумието на управниците и поданниците на тая държава.
 Ако Гърция фалира, това е най-вече проблем на гърците. Ако напуснат еврозоната също е проблем на гърците. Ако ЕС продължи да им дава пари, това е вече проблем на ЕС.
 У ЕС има еврогейове. У САЩ сащгейове. У Русия евразийски гейове. Разликата е, че последните ги има, ама ги нема.
 Когато съкровищата на тракийските царе са изложени в Лувъра, не е провал. Провал е, ако не са изложени. Що това е Лувъра, а не читалището на Шишенци, Видинско.
 Ако на некой нещо му не е ясно, да пита!

ТЪП ВИЦ

Една крава се качила на сливата.
Отдолу минава друга крава и я пита:
- Кво правиш?
Тя :
- Ям круши.
Тази долу  вика:
- Но това е слива?!?
Тая у сливата:
- Нищо. Аз си ги нося.

СТАТИСТИКА. ПАРИ, ЖИВОТ, УБИЙСТВА. ЕВРОГЕЙОВЕ И ГЕЙОВЕ.

Напоследък се оплетох като пиле в кълчища. Вече не знам, кой лъже и кой не. Светът обвинява Русия, че е нападнала суверенна държава, а Русия обвинява света, че я е нападнал. Нападнал я насред тази суверенна държава. Едно време нещата бяха прости. Америка и Европа бяха лоши. Русия ни обичаше. И ние я обичахме, ама и мразехме лошите.  Сега вече трябва да мислим. Не е нужно да обичаме и мразим някоя държава. Трябва да я уважаваме. Стига тя да се уважава. Явно Русия не е поняла това. Все още иска да я обичаме.
 Та си дадох труда, да направя една статистическа справка. Безпристрастна. За да не ми се правят некои на велики. А да се погледнат, и после да ми казват кого да харесвам.
 БВП в България през 2012 е 7006 долара на човек. У Русия 14 302. У САЩ 51 704. Няма по-нови данни, но ако се вземе в предвид сривът на рублата, руският нищо чудно да е вече колкото българския. Тук нема да коментирам кой какви природни дадености има и кое формира БВП.
 Средната продължителност на живота в България е 72,7 години. У Русия 65,5. У САЩ 78,2.
 Средната заплата у България е 480 долара. У Русия 480 долара.
 Средната пенсия у България е 180 долара. У Русия 200 долара.
 Средно у България на 100 000 човека убиват 1. У САЩ -3. У Русия-12. 12 убиват и у Сомалия.
 За броя на наркоманите няма да пиша нищо, що звучи невероятно. Всеки може да го провери. Русия е едноличен световен лидер.
 Дотук нищо лично. Просто безпристрастни числа. Ако на някого му се струват пристрастни, да се сърди на статистиците. Включително и на руските. Според статистиката на Руското МВД, по убийства Русия е на второ място след ЮАР.
 Предполагам, че по брой еврогейове, Русия е на последно място в света. За съжаление не намерих такава статистика, но съм сигурен, че е така. Русия не е в Европа и гейовете там не са еврогейове. Те са най-обикновенни гейове.

ЗА ХОРХЕ, ПАУЛУ И ЖОРЖИ. И ЗА УМНИТЕ И ТЪПИТЕ.

 Явно нещо пропускам. Накъдето се обърна, Хорхе Букай и Паулу Коелю. Цитати, реклами, хвалби, мъдрости.... Само като се обърна към моята библиотека, ги нема. Нема и да ги има. Не им разбирам мъдростите. Или са прекалено плитки, или са прекалено дълбоки, ама изглеждат плитки, или са плитки, а изглеждат дълбоки.
Историята ми е позната. В библиотеката си имам десетина книжки.
 Първата е " Древногръцки митове и легенди". В нея е събран светът ми като дете. До нея са една за Алиса, една за един принц и лисица, една за един мечо Пух и  една за една русалка и една снежна кралица.
 В библиотеката ми няма " Под игото". Няма я, защото няма по тъп роман от него. И досега се чудя, що се изучава в училище. Сега се сетих. Дедо Вазов е бил министър на образованието. Нема да изучаваме Чудомир, я? В библиотеката ми стоят Димов и Талев. До тях Валери Петров и Радичков. И Йовков. И Елин Пелин. И Хайтов. ... До главата ми е Чудомир.
 На лавиците няма нито една руска книга. Няма и да има. Тургенев, Толстой и Достоевски нямат място там. В библиотеката трябва светлина. Те са тъмнината и отчаянието на света. Най-черното в душите на хората. Безнадеждност и примирение. И безкрайна печал.
 Там стаи една книжка за Том и Хък. Стои и Мелвил с белия кит. Трудна книга, ама я оставих. Май що и аз гоня един бял кит. Стои и Ницше. Стои и една за един Майор Майор Майор где е майор, що е Майор Майор. И за един, где му е студено и си държи червата в ръце. И за един, где го свалят над Средиземно море, а той стига със сал до Швеция. Що има план. И една  за един, где пикае тежка вода. А у двете, Йосарян не иска да го убият. А курвата на Нейтли иска. Има и една за Куджо. И една за томичукалата, где чукат на вратата. И Хемингуей бие камбана. Под снеговете на Килиманджаро. Чуват я един старец и морето, до островите на течението. И Джек. Джек, май беше от Лондон. Великата северно - южна одисея на Белия зъб, за парче месо...
 Имам и още неколко. Такива, за по простоват човек.
 Стои една и на Жоржи Амаду. За урок. Никога да не чета книги от прехвалени южноамериканци, где ги четат умните хора. Поне да ги не чета, докато съм още тъп.

Р. Антов