Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 15 януари 2016 г.

ПЛАНЪТ РАН, ЕВРОЦЕННОСТИ И БЕЛИ РОБИ В БЪЛГАРИЯ.

 Вчера гледах какво се случва по територията ни и бях бесен. Бях бесен, гледайки обезверени деца и управници, нагло газещи конституцията на РБ. Днес ми бе само смешно. Ровя по нета, чета коментари и се смея. И в един момент попадам на един, написан доста грамотно, плюващ евроатлантически ценности, план Ран и жалещ, за едно загубено поколение. И следват овации. От хора, где не са си дали труда да прочетат кои са ценностите, и коя не им харесва. Същите не са си дали труда да прочетат с тъпите си глави планът Ран, та ако имат малко мозък да разберат, че не изпълнението на плана, а неизпълнението му, ни докараха дотук. Обаче когато прочетох за изгубеното поколение, побеснях. Нямало ценности.
 Абре, другари, ценности се не учат у училището. Учат се в къщи. Децата ви ценят тези ценности, които цените и вие. А след като не цените евроатлантическите, явно цените комунистическите. Аз ги помня, затова ги не ценя. Една от тях бе, че в името на идеята трябва да предаваме бащите си. Справка - Павлик Морозов. Даже го учехме. Друга ценност беше да станеш отряден ръководител. Условието не бе да си отличнк, а примерно дете. Трета ценност бе да кандидатстваш и да не те приемат, що са приеле деца на активни борци. А най - важната ценност бе да измамиш държавата. Три каруци сено у стопанството и една у вас. Тайно. А държавата виждаше и се смееше. Що искаше да мислите, че вие мамите нея. Това я устройваше. Така никога нямаше да посмеете да потърсите сметка от тия, где мамят вас. Същото прави и днес. Ценност бе да прередиш някого, що хубавата стока беше кът, ама връзките бяха на почит. А най голямата ценност бе да мълчиш. От страх. Що ще те намрази началникът и ще ти даде  лоша характеристика. За новата работа. За старите пари.  Това ви бяха ценностите.
 Затова мразя, когато някой нарича младите загубено поколение. Загубено поколение са тия, где им казват, кое поколение е загубено. Погуби ви страхът. Не го вменявайте в ценност на децата си, защото ще погубите и тях! Те са свободни. А от вас зависи, дали ще бият некоя учителка, дали ще помагнат да не бият някоя учителка, дали ще сритат задника на нагъл управник или ще му лижат ... Ценности се учат в семейството, а не у парламента. Там са ги овладели до съвършенство. Комунистическите.
 И накрая да ви кажа:
 Няма по - голямо робство от това, да си свободен, а да мислиш и живееш като роб.

Р. Антов.