Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 26 април 2015 г.

НОВИНИТЕ ОТ НЕДЕЛЯ. 26.04.2015. 15h.БЪЛГАРИЯ, СВЕТЪТ И МАРС.

 ОТ БЪЛГАРИЯ:
 Бойко Борисов посъветва Вежди Рашидов да гледа постановката "Език мой, враг мой". От Народният театър съобщиха, че Премиер министърът е купил два билата. Един и за него.
 Вече не сме последни по усвояване на еврофондове. На 22 место сме. От юли месец ще връщаме усвоеното.
 У София джип удари младеж, помагащ на закъсала кола. Жив е. У Русе един катастрофира, а после натрепа неколко милиционера. И той, и милиционерите са живи. Не се знае колко софиянци ще оцелеят, докато се приберат днес у София. Засега нема и катастрофирал влак.
 У Разград един плаши деца с пушка. Играли наблизо и вдигали шум. Нема убити.
 Целата друга седмица у Пирогов ще преглеждат безплатно. По-другата безплатно ще преглеждат у Карлуково. Парламентът обяви, че тогава ще почива.
 Първанов иска оставката на петима министри. ДПС иска оставката на един. Атака иска оставката на 478. Борисов заяви, че

ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ВРЕМЕНА. 22.04.86. /26.04.86. И ЗА ПРАЗНИЦИТЕ И ПОДАРЪЦИТЕ.

 Днес е 26.04. Помня тази дата. Помня и тези около нея.1986 година. Свързвам я с всичко прекрасно, где преживяхме при бай Тодор Живков. На 22 април се роди синът ми. Студент съм. На 29 април го изписват. Даскалът по научен комунизъм ме пуска да отида до ДСК. Влизам и попълвам бордерото да тегля 500 лева. От моите пари. Казват ми да мина след два часа. А аз немам стотинка у джоба. Лекциите свършват и групата заседа у "Пилето". Почва се. След час ще има пари, и ще се плаща. Към два влизам пак в ДСК. Връщат ме за след час. Нещо почвам да се притеснявам. След час ме връщат за след час. Слизам у кръчмата, и почвам да питам кой какви пари има. Ще се сберат за сметката. След половин час съм пак на касата. Касиерката се усмихва и ми брои 493,70 лева. Казвам, че на бордерото пише 500.00. Тя

ПРЕДДЕВЕТОМАЙСКА КРАТКА ПРЕДИСТОРИЯ И ОЩЕ ПО КРАТКА ИСТОРИЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ХИТЛЕР, СТАЛИН И СЕВЕРНА БУКОВИНА

 На 23.08.1939 година се сключва договора Рибентроп-Молотов. Благодарение на този договор Полша е разпокъсана, а СССР се разширява с Литва, Латвия, Естония, Молдова и Северна Буковина. На 01.09.1939 Германия нахлува в Полша. На 17.09.1939 в Полша нахлува и СССР. На 18.09.1939 Германия и СССР излизат с обща декларация, подписана от Сталин, Молотов и Рибентроп:
"Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната."
 На 30.11.1939 СССР напада Финландия, поради което е изгонен от Обществото на Народите.......
 СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ.