Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 22 април 2015 г.

ЗА ХЛЯБА, ГМО, ДДТ, ТОДОР ЖИВКОВ И САЛАМИТЕ.

 Правя отчета и с едното си ухо слушам телевизора. Там неква невеста обяснява нещо за хляба. После дават телефон на зрителите. Става ми интересно и слушам
 Днес немаме истински хляб. Житото е ГМО. Пръскано с ДДТ. Химия и Ета. А само какъв хляб имаше едно време. Бай Тодор Живков ни го месеше. Още помнят вкуса на хляба. И ми става едно весело. Даже посягам към телефона, та да звънна и да кажа нещо за вкуса на хляба и аз, ама се отказвам. И си мисля:
 Разбира се, че ще го помните този вкус. Най-вече го помним ние, селянете. От понеделник до петък ядем черен като кюмур хляб, а у събота и по празниците бел. То требва да си малоумен, та да не запомниш вкуса на два вида хляб. За гражданите бе по-сложно. Имаше и трети. Добруджа. А сега 5768 вида хляб. Зърнест, беззърнест, пълнозърнест, многозърнест.....Бял, черен, шарен, сив, син, червен, пембен...То за един живот не мое ги опиташ, а кво остава да ги опиташ и запомниш.
 Аз помня и други вкусове. На кучешка радост, камчия и шпек. Помня и деня, когато ги хапвах. Четвъртък. У петък докарваха риба и пиле. Не помня вкуса на бананите, що не докарваха никога. Червената връзка свързвам и досега с вкуса на месо. По празниците, щом я сложех, ми потичаха лигите. Тогава караха месо. Истинско. У градовете не знам как е било. У село беше така. После заживях у град. Тъй и не разбрах какво е, защото съпругът на една колежка беше шеф на месокомбината у града.
 Предполагам, че и телевизорите помните!? "Пирин" и "Опера"...После "Електрон". Ползвахме ги по 10-15 години. Ремонт и пак. А сега как ще запомните телевизор!? Изтече му гаранцията, и взимате нов.
 А помня и ладите. Имаше и "Москвич", "Трабант" и "Шкода". А сега за 10 години не може да запомните имената на колите, где ни газят по пътя.
 Та и аз помня. Помня много добре. И много искам, никой да ми не припомня за близкото минало. Хахаха...Помня и опашките... За всичко... Верно ще да е било хубаво. Колко ли вкусен е бил хлябът, та да висиш три часа пред хлебарницата!??!
 Бирата също бе убава. Ама немаше.

НОВИНИТЕ ДНЕС. ВЕЖДИ, ЦИПРАС И МИЛЕР. СПОРТ. И ДВЕ БЪЛГАРСКИ МЮСУЛМАНЧЕТА.

 СГС обяви КТБ в несъстоятелност. Вежди май нема да изпусне двата милиона. Ама нема значение. Вече му събират пари. Засега само да не е културен министър.
 КЗК дирили LIC 33 на адреса в Париж. Да ги питат за  БТК и "Дунарит". Нема ги. Сега ще ги дирят ДАНС и Цацаров. А от LIC 33 намериха КЗК. И отговориха:
- Адресът ни не е в Париж. В Москва е. На улица Париж.
 Парламентът се сбра. Сбраха се  тролей и джип. Два тира сбраха една кола.Един кмет сбра очите на народа със селската си къща. Сбират болници та да пестят от администрация. Иван се сбра с Иванка. Некои се разведоха.
 ЕК обвини Газпром в злоупотреба с монополно положение. Цакал нас и още 7 страни с цената на газа. Става въпрос за Газпром, не за Русия. Също така обвини Google. Не САЩ. За същото.
 А Милер и Ципрас довечера ще се чукат. С узо и водка. После ще пробват  да чукат дявола. Ама нема да стане. И двамата немат пари.
 У Украйна същото като лани. Трепат се, Русия иска мир, а американците ядат деца... На шиш.
 У един американски град кмет стана чернокож. 60 % от милиционерите у града си подадоха оставките. У САЩ вече бият белите.
А Байерн от Мюнхен утрепа Порто от Португалия. 6:1. Довечера Реал от Мадрид ще направи същото с Атлетико от Испания. Може и обратното.
 А ЦСКА не даде пресконференция. Немало добра новина.
 И накрая водещата новина: Кабинетът отпусна 20 000 евра на Хасан и Ибрахим. За конкурси. Ако имаме нещо ценно у тая страна, това е културата и талантите ни. БРАВО! Не е задължително министърът на културата да е културен. То и Радой псуваше като хамалин. Полянка, прабългарин, славянка....Днес щеше да има рожден ден...