Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 17 май 2015 г.

ЗА ЕВТИНИЯТА ПРИ СОЦИАЛИЗМА. НЕВЕРОЯТНО ТОЧЕН ПОЛИТИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗ.

    У последно време все по често се усеща носталгията по социализма. И най-вече, по евтинията. Няма да се спирам на празните магазини и на показните магазини. Няма да коментирам това, че тия, где ги гони носталгията сигурно са живели, та да се тъпчат до пръсване. Ще се опитам да ви обясня, защо социализмът отиде у небитието.
    Свършваш висше и почваш работа. Заплата 135 лева. На ден 6.14 лв. На час 77 стотинки.
 Хлябът бе 15 стотинки. Редиш се на опашка, що може да свърши. Стоиш на нея половин час. Простата сметка показва, че хлябът вече е 15+38.5=53.5 стотинки. С една месечна заплата си купуваш 243 хляба.
    После се редиш за месо. Цената му е 4 лева. Стоиш два часа и половина, и то струва вече 4+1.93=5.93 лв. С една месечна заплата си купуваш 22.765 килограма месо.
    После се редиш на опашка за домати, лук, дрехи, китайски кецове... После се редиш у бръснарницата, баничарницата и у сладкарницата.
    После се редиш на опашка за лека кола. 10 години. Цената на колата е
6 500 лева. За десет години ти стъпва на 10х12х135+6500=22 700 лева.
    Нема да ви смятам колко излизаше един апартамент, що има опасност да изгоря лаптопа.
    А най-простата сметка показва, че от висене по опашки, немаше кога да работим. А като не работим, нема у магазина. Нема го и бръснаря. Що е на опашката за месо. А месаря е на опашката пред бръснарницата.
    Та това исках да ви кажа. Кто понял, понял.
    Ха ха. Сетих се за Ювенал. Хляб и зрелища. Хляб имаше. И зрелища имаше. По опашките. По телевизията една краварка зрелищно доеше от една крава 170 литра млеко. Докато я снимаха, другите крави прегаряха. И млеко немаше. Телешко имаше у "Балкантурист". С гъби.

П.П.Свещите на снимката са за погребението на социализма. Едно време немаше и свещи, що немаше и ток. А ток немаше, що беше евтин.

Р. Антов.

НЕВЕРОЯТНО ТОЧЕН ЗВЕЗДЕН ХОРОСКОП В НЕПЪЛНОЛУНИЕ. ЗА 18.05.15.

 ОВЕН.
Сутринта ще имате високо самочувствие. После ще ви извика шефът и нема да имате нито самочувствие, нито работа.Безработните нема да ги повика шефът и ще имат самочувствие цел ден. Нема да имат самочувствие когато се прибере партньорът им.
 ТЕЛЕЦ.
Държите нещата в ръцете си. Тъй като ръцете ви са заети, няма да може да свършите нищо от нещата. Вечерта е хубаво и мъжете и жените да пуснат нещата поне с едната се ръка и да хванат нещо друго. Едно и също нещо.
 БЛИЗНАЦИ.
 Днес сте подвластен на ината. Ще се запъвате като магаре на мост. После ще ви сритат убаво и нема вече да сте подвластен нито на ината, нито на работата. Некой има опасност да не са подвластни и на секса.
 РАК.
 Спокойствие и топла храна. То у болницата друго какво да се прави. Мъжете да не задяват медсестрите. Има опасност да сменят иглата с по-дебела и да ги лишат от спокойствие. Ако посегнат, има опасност да ги не лишат от топла храна, а да им у я сервират от шкафчето върху главата.
 ЛЪВ.
 Има опасност да обидите чужд или близък човек. Внимавайте чуждият да е по слаб от вас. Жените да не забравят, че за мъжете размерът има значение. И че са по слаби. Физически.
 ДЕВА.
 Ще мечтаете цял ден. Безработните за работа, работещите за почивка. Неженените ще мечтаят за секс, а женените за почивка. За пари нема да мечтае никой. Ще имат всички.
 ВЕЗНИ.
Домашно събитие ще стопли душата ви. На некои заради извънбрачно събитие ще стоплят вратовете. А на некои ще им изстине местото.
 СКОРПИОН.
 Ще сте скапан от работа. Секс нема. Пари нема. Махмурлия сте от петък. Ще лежите цял ден. Привечер ще закусите със салатка.
 СТРЕЛЕЦ.
 Щастието е до вас. Огледайте се и ще го видите. Ако се ядосвате, че е около вас, нема да го усетите  никога у вас. Жените ще усетят нещо друго в тях. Има опасност същото нещо да го усетят и некои мъже.
 КОЗИРОГ.
 Ден на удоволствия. Едни ще удоволстват на работа, други в къщи, а трети на друго место. Най-ще удоволстват третите, що ще удоволстват с третия от любовния триъгълник.
 ВОДОЛЕЙ.
 Бързо се ориентирате в ситуацията.Уволнението не е страшно. По страшно е, че половинката ви е разбрала, че са ви уволнили заради секс на работното място. С чужда половинка.
 РИБИ.
 Както казах, ще ядете бой. Гарантирано. Жена ми е зодия Риби.

ЗА ПРАСЕТАТА И ВОЙНИТЕ НА АМЕРИКА. И ЗА ПОРИТКОМИСАРИТЕ.

 Преди месец написах в блога си " САЩ, подпалвачи на 201....". А днес ви пиша ето това.
 В момента това там е най-четената публикация. И най-коментираната. А е най-коментирана от тия, где най-не са я чели. Некои я споделиха, без да я четат и станаха за смях. Други, мислещи точно обратното, станаха за смях поради същата причина. Та ето за какво иде реч.
 Аз например винаги чета това, где коментирам. Понякога ми харесва, понякога не. Но винаги гледам на нещата такива, каквито са. При бай Тодор се живеело спокойно и имало всичко. Верно се живееше спокойно. Ама имаше граници и нищо друго. Имаше и опашки. За всичко. То и прасето живее спокойно. У кочината. До Коледа.
 Обаче на комунистите не мога да отрека едно. Направиха ни първосигнални. Четем заглавията. Отдолу знаем какво пише. И като политкомисари заклеймяваме тия, где не мислят така, както трябва да мислят. Без да разберем, какво мислят. Хората са различни. Комунистическият еднакъв човек не се сбъдна. Ама се сбъднаха политкомисарите. Дано децата ни са по-различни!
 А България ще се сбъдне тогава, когато политкомисари няма. Независимо на коя политика политкомисарстват.
пп.ПОРИТКОМИСАРИТЕ В ЗАГЛАВИЕТО НЕ Е ГРЕШКА.

НЕВЕРОЯТНО ВЕРЕН СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП. 18.05.15-24.О5.15

 ОВЕН.
 През седмицата ще сте извисени духовно. Едни ще ги възнасят там свирките, други ракията. Има опасност некой да се възнесат при Свети Петър.
 ТЕЛЕЦ.
 Вървите смело към целта си. Когато я видите пред вас, ще сте на ръба на пропаст, а тя отсреща. Направете крачка напред. Така ще видите как целта се отдалечава високо над вас.
 БЛИЗНАЦИ.
 Ще се ограничите от много неща. У болницата алкохолът и тютюнопушенето са забранени. Невестите да се запасят с батерии! Има опасност да се ограничат и откъм секс.
 РАК.
 Спокойна и ползотворна седмица. Житейският ви партньор ще е в командировка. Интимният ви партньор нема да е в командировка. Има опасност седмицата да не е спокойна за съседите под вас. Стегнете болтовете на леглото!
 ЛЪВ.
 Ще хапете всички около вас. После те ще хапят всички около тях. Не трябваше да пропускате противобясната ваксина.
 ДЕВА.
 Несигурност и калпави планове ще ви съсипят седмицата. Със сигурност. Нема да я съсипят, ако не правите никакви планове и заложите на сигурен секс в къщи.
 ВЕЗНИ.
 Вървите смело напред. В един момент ще видите много нови възможности. Тъй като не може да ги гоните всички, си вземете ловни кучета и станете на пусия. Те ще дотичат сами.
 СКОРПИОН.
 Ще пътувате много. А ще пътувате много, що основните пътища са в ремонт. Заобоколните пътища са по-дълги, ама са с дупки. Най-дълги са заобиколните на заобиколните пътища.
 СТРЕЛЕЦ.
 Ще се смеете много. До събота. У неделя много ще ви се смее тоя, где се смее последен.
 КОЗИРОГ.
 Ще обърнете внимание на околните. Особено внимание ще обърнете на убави колежки и колеги. Ако сте безработен, се огледайте за убави комшии.
 ВОДОЛЕЙ.
 Има опасност да откриете нещо много неприятно. Затова ограничете търсенията! Търсете само бутилка с алкохол и сигурен секс в къщи!
 РИБИ.
 Ще ядете бой. Със сигурност. Жена ми е зодия Риби.

НОВИНИТЕ ОТ СУТРИНТА. 17.05.15. ВСИЧКО. ОТ НОЩТА НА МУЗЕИТЕ ДО СВИРКИТЕ.

 ОТ СТРАНАТА.
 Нощес бе нощ на музеите. У повече от 20 града. Музеите заявиха:
 -След 364 дни нощи на кръчмите, е прекрасно да има и една нощ на музеите.
 Античният театър у Пловдив не заяви нищо. Ще го заяви на 3 и 4 юни. Яко.
 Специалисти установиха, че наводнението у Мизия е било неизбежно. Жителите на Мизия заявиха:
-Разбрахме, че е било неизбежно когато почнахме да ловим шарани по градините си. С неизбежните наводнения неизбежно идват шарани
 Станишев заяви, че ще подкрепи протестите в Скопие. Протестите заявиха:
-Сакън! Ти каквото подкрепиш губи. По добре подкрепи контрапротестите!
 У София днес ще чистят местата за почивка. Сборните пунктове са пред Народното събрание,"Дондуков" 1 и 2 и сградите на министерствата.
 У Петрич фризьори и баничари правят канализация. Канализацията нищо не каза.
 А онкоболни писаха на Москов. Москов също им писа. Написа им, че щом могат да пишат, не са много болни.
 Не дойде чудотворната икона "Надежда за обезнадежданите". Гърците не я пуснаха. От склада извадихме друга чудотворна икона. Пак гръцка. Даже не сме ги питали, дали ще я пуснат. Взели сме я от там преди 100 години. Така се прави политика.
 ОТ СВЕТА.
 Пол Крейгс заяви, че изолацията на Русия се е провалила. Парадът е показал грандиозната военна мощ на Русия и това, че Индия и Китай я подкрепят. Подкрепят я и Венецуела и Северна Корея.
 Не я подкрепя Мексико. Оня ден руска суперракетата с негов спътник се разби и го унищожи. За тоя месец Русия унищожава втори спътник и втора ракета. Това е военна мощ. Два спътника за две седмици.
 САЩ елиминираха лидер на ИДИЛ.  У Русия елиминираха 130 000 000 литра самогон.
 У Индия една на 92 яде по кило пясък на ден. Има покана от Народното събрание да посети България.
 У Скопие днес ще има голям протест. У Тетово ще дойдат 17 албански терористи и три терористки.
 А всички пропуснаха една добра новина. Учени хора установиха, кои са четрите най-добри пози за орална любов. За неучените да обясня:
 Оралната любов е най-обикновена свирка.На околовръстното върви между 10 и 15 лева. Немам ценоразпис, колко върви у Народното събрание. Негде може и да е по скъпа, другаде по-евтина, ама си е свирка.