Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 29 януари 2016 г.

ПИСМО ДО БОЙКО И КАЛФИН.

   Другарю, Борисов, другарю, Калфин,
 Вчера разбрах за гениалната ви идея за инвалидите пенсионери. За комисията, где ще казва дали ТЕЛК правилно са казали, кво са казали и ще търси работа на инвалидите. Акълът ми не побира, какви бляскави мозъци се крият под черепите ви и ежедневно раждат невероятни идеи. Последната е направо върхът. Само си представям.
 Отива човек не ТЕЛК. Взима инвалидна пенсия 150 лева. Нема крака. Плаща 10 лева за такси на едната страна и 10 на другата. 20 лева. Дават му 90% инвалидност. После взима такси да отиде пред комисията, где ще му каже, какво ще работи. И взима 20 лева назаем, що още не е взел пенсията. За такси. Не си е взел и лекарства, що последните 20 лева ги е дал за хляб, та да не умре от глад. А не му се мре от глад, що иска да се подложи на поредната гавра от държавата. Имало фалшиви инвалиди!? Ба маа му!? Вие кво искате да има у държава с фалшиви управници!? Ако бяхте истински, щеше да стиснете ТЕЛК за гушите, а не да правите още една фалшива държавна структура.
 Ама манете кьопавите, кьоравите и безръките. Там е лесно. Че работят според способностите, а ще получават кво вие кажете. И ако не могат да работят, да мрат. Нема да прахосват бюджета на НОИ.
 Та се гледам на снимката и си мисля. Отивам на втората комисия. Где ще ми каже, дали мога да работя и где ще ми дири работа. С костюм. Никой не вижда сърцето. И ми дават работа. Като министър. Що съм по - убав и по - умен от вас. И ми взимат пенсията. Обаче аз не искам. Що знам, че за да си министър, не трябва сърце. Дълбок джоб трябва. А на мен си ми трябва сърцето. Даже и да е с некоя пружина у него.
 И после се прибирам в нас. Вече съм и без старата работа. И мисля, и мисля, и мисля... Как да ви прецакам. И смятам. Сега взимам 150 лева пенсия. Работя и плащам на държавата 250 лева данъци и осигуровки. Значи печелите 100. Та 50 да откраднете. После купувам винетка. После застраховка. Демек прибирате и от тях още 20% ДДС. Демек 50 лева. Лилето прибира остатъка от винетките, та да не прави пътища. Кой продава винетките, пак прибира гърбави пари. Вие добре знаете кой е. Кат изпуша една кутия цигари и изгоря 2 кила бензин, ви давам още 5 лева акциз. На ден. Добавете и един лев ДДС. 6х30=180. На месец. Като изпия двеста грама водка, ви давам един лев акциз. Като хапна за 10 лева ви давам 2 лева ДДС. Още 90 лева на месец. Плащам ви 30 лева ДДС за ток, у който официално е включен крадлък, та и на него ДДС плащам. И кво става накрая!? Всеки месец ми прибирате 500 лева, а ми давате 150. Не сметам колко ДДС ми прибирате за лекарствата, водата, сапуна, патъците, тениската... Та те кво става. Работил съм, та да живеете вие, а аз да се мъча. И за капак, ДДС на това, где крадете, ви плащам. И здравна вноска плащам. На некой полицай. А стига толкова! А иначе съм търпелив човек. Щом на мен ми писна, кво остава за другите!?
 Та ви пиша с най - добри чувства. Ама измислих, как да ви прецакам. Тия дни съм решил да пукна. И ще ме хванете за оная работа. След мен ще пукне от глад и един чиновник. После и вие. За радост на оцелелите.
 Айде, чао ви!
 Аз отивам да мра. При комшийката. Предпочитам тя да ме умори, а не вие. И ще ви чакам. В ада. Ще ви загрея и казаните. Убаво ще ги загрея.

Р. Антов.                                                                                                                        29.01.2016.

НОВИНИТЕ. НИ ЯНА ДАВАТЕ, НИ ПЕНСИИ ДАВАТ. И КОМШИЙКАТА НЕ ДАВА.

  Вчера бе ден, изпълнен с новини. Заваляха от заранта. Националните и пеевските медии ни заляха. Проправителствените рекламираха антиправителствен митинг. Всички рекламираха едно робство. Тук там некой се обади за некакъв доклад, за некаква съдебна система. У криминалните един се утрепа и после утрепа майка и дъщеря. И кой от кой, по - българин, по - патриот, по - роб.
 Ама друга ми е мисълта. Това, где за другите е новина, за мен не е. За мен най - голямата новина е, че нямаше новини за бежанците. Нямаше новини за Путин. Нямаше новини за Меркел. Нещо става.
 После гледам, руснаците ни дошли на крак за газовия хъб. Дойдоха на нашето. И все по ще се наместват. И щели да се съобразяват с евродирективите. Бре, мама му стара!? Ко стааа!? А на масата цветя, цветя... И братска любов. Верно сме троянски кон. Ама троянският кон на ЕС у Русия.
 После една друга новина ме изкефи. Бойко реформира просветния министър, що иска да реформира учебен план, ама некой, где не знае кво и как ще реформира, не е съгласен така да се реформира. Даже не благоволи да информира реформаторите, че им експедира министъра.
 И мимоходом, от некво непопулярно сайтче, разбирам, че заедно с Калфин реформирали инвалидните пенсии.
 Докато си искахте робството, Борисов тихомълком ви прибра инвалидните пенсии. Най - вероятно ще ги даде на полицаите и пожарникарите, що техните не успя да вземе. Що като посегна, щеше да яде бой.  А Калфин ще ви открие работни места. Даже има предложения. 
 Ако немаш крак - ставаш футболист. У ЦСКА. Или у Левски. За Берое не ставаш.
 Ако немаш ръка, ставаш писар. Или ставаш чикиджия.
 Ако имаш диабет, ставаш работник у шоколадова фабрика. Или си лижеш оная работа за сол.
 Ако н
е може да говориш, ставаш журналист. И говориш глупости.
 Ако имаш инфаркт, ставаш пилот.
 Ако не чуваш, ставаш съдия.
 Ако не виждаш, ставаш прокурор.
 Ако си клептоман, ставаш депутат.
 Ако си малоумен, ставаш депутат от реформаторския блок и гласуваш бойковите закони.
 Ако си луд, ставаш гласоподавател на ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, ПФ, АБВ, РБ и кмета на Стрелча.
 Ако немаш мозък, ставаш премиер министър.
 Това е, братя българе! Не давайте Яна! Даже и да иска да я дадете! И кметицата на Владая не давайте!
 И да обобщя: 
 Дупе си давате.
 Яна не давате,
 на чужда вяра.
 ПП. Та като стана дума за даване: 
  -Комшийке, като прочетеш това, ми звънни! Крайно време е да ми дадеш!

 Р. Антов.