Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 14 май 2015 г.

НАЙ-НОВИЯТ И НАЙ-ТЪП ВИЦ НА СВЕТА. АВТОРСКИ.

 Иван и Пешо говорят.
 Иван:
 -Снощи падна яко чукане.Цела нощ.
Пешо.
 -Разправяй!
 -Снощи чукам на вратата на съседката. Тя отваря и ме пита що чукам. Казвам И, че ми се чука. Тя каза, че ще чукам и затвори вратата.
 -И какво, чука ли.
 - Е па чуках цела нощ. Гледай кви са ми кокалчетата.

СТРАХОВИТ ХОРОСКОП ЗА 15.05.15. ХОРОСКОПЪТ НА ТРИТЕ ПЕТИЦИ И ДВЕТЕ ЕДИНИЦИ.

 ОВЕН.
 Ще изпреварите събитията. Внимавайте! Има знак за забранено изпреварване на събития. Ще катастрофирате в събитията, идващи срещу вас.
 ТЕЛЕЦ.
 На крачка сте от успеха, но веригата, на която сте вързан ви пречи да я направите. Носете си ъглошлайф! Ако немате, си носете ножовка!
 БЛИЗНАЦИ.
 На пръв поглед всичко ви е наред. Отидете на очен лекар. С новите очила ще видите, че нищо не ви е наред. Ще видите и че партньорът ви излиза от хотела с чужд партньор.
 РАК.
 Влагате всички свои сили в започнатото. Но тъй като си не знаете силата, го разрушавате. После нема да имате сила даже за еднин убав секс с партньора си.
 ЛЪВ.
 Време е за размисъл. Съберете акъла си. Ако не го съберете, си съберете хапчетата против склероза. Има опасност гащите ви да не съберат това, где го сбира тоалетната.
 ДЕВА.
 В интимния живот ви чакат много емоции. Има опасност от разочарование. Вземете си резервни батерии за вибратора. Мъжете да си вземат некакъв крем против мазоли. Некой мъже също до си вземат резервни батерии.
 ВЕЗНИ.
 Пред вас има зелена светлина. Внимавайте. Светофарът е строшен. Зелена светлина има и пред връхлитащият рейс, а също така има  светлина в очите на шофьора. Не зелена, а алкохолна.
 СКОРПИОН.
 Има да вършите куп неотложни неща. Най-бързо ще ги свършите, като ги сложите на купа при неотложните неща от лани. Ако след това имате още нещо за вършене, не го отлагайте. Турайте на камарата. Вардете се да се не сринат и да ви смажат. Неотложните неща имат тоя навик.
 СТРЕЛЕЦ.
 Най-после в делата ви ще има ред. Редът ще го постави върховният съд. После ще имате време за размисъл върху делата си. Едни у Сливенския, едни у Пазарджишкия.
 КОЗИРОГ.
 Ще получите важна новина в любовен план. Не проверявайте дари е верна, що има опасност вашият партньорът да провери здравината на зъбите ви, а вие да проверите ценорасписа на зъболекаря.
 ВОДОЛЕЙ.
 Ще постигнете своето. Когато го постигнете, ще видите, че не е било вашето. През това време некой друг е постигнал своето, което се оказва, че е ваше.
 РИБИ.
 Ще действате със сърцето си. Така всичко ще се нареди перфектно. Внимавайте да не го узорите! Така има опасност около вас да наредят свещи и да ухае на тамян.



НОВИНИ ЗА НОВИНИТЕ БЕЗ НОВИНИ.14.05.15.

 Преглеждам сайтовете на информагенции, и нема новини. Нема и нема. Нема утрепани, нема земетресения, нема и нема. И точно когато съм отчаян, виждам верижна катастрофа. Егати катастрофата. Верижна с три коли, и нито един утрепан. Българска ни работата. Една катастрофа не може да направим като хората.
 У международните новини има утрепани, ама не ги познавам. Нема СИРИЗА, нема Путин. Явно последния се е напил от яд, че се е срещнал с Кери, а не с колегата си. Не му отиват такива нисочайши срещи. Утре ще изтрезнее и ще има новини. От Украйна.
 Обаче, докато прескачам от сайт на сайт, се натъквам постоянно на едни абитиуренти, где играли кючек при кмето. Е те това е вече престъпление. Разхайтена и разпасана младеж. Едни даже не слушат родителите си, и ще ходят на бал по тениски. Парите, спестени от дрехи ще дарят, за да могат бедни деца да учат. Ужас. Ама за кючека ми е думата. Ще играят децата. Нема да пеят "Партизан за бой се стяга". Що така сме ги възпитали. Едно време ние бяхме други. Строяхме социализма. Сещам се за тая снимка.
 Тук строя социализма като копам канал на Лъкатник. Канал за телефонен кабел. Работех, а в почивките тренирах. Немаше щанги у магазина, що имахме велики щангисти, затова вдигах момичетата. То тогава всичко ни бе велико, затова у магазините немаше нищо. Имаше го у "Кореком", ама немаше долари.
И както виждате, сме били щастливи. Даже ни плащаха. 35 стотинки на метър дълъг и 0.9 метра дълбок канал. Там имаше една кръчма, до една пещера, от която извираше река. Не играехме кючек, що требваше да пием бързо, че на другия ден сме на работа. Да копаме за 35 стотинки. Един слънчев бряг с коп кола струваше 4 метра канал. Толкова струваха и 4 бири. Бира на метър. Есента беряхме грозде и кукуруз. После играехме. Диско. А у кабинета на кмета играеха казачок.
 А сега гледам от терасата зрелостниците в двора на училището до мен. Щастливи деца. Броят. Утре ще броят пак. Като нас. И не танцуват кючек. Като нас. Ако некой им каже, да не танцуват, сигурно ще затанцуват. Като нас. Та това исках да ви кажа. Вместо новина. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. Не правете новина един кючек! По добре кючек, отколкото паради на победи. При кючеците няма загубили. И при казачока няма. И на хорото няма. Това е.
 Животът без новини, не е живот. А новините, без лоши новини, не са новини.

ВЕЛИК ВИЦ ЗА ТЪЩА.

Обир на банка. В суматохата на един от грабителите му пада маската. Той пита касиера:
- Видя ли ми лицето?
- Да.
Изстрел и касиера се възнася. Обирджията се обръща към заложниците и пита:
- Някой от вас да ме видя?
Глас някъде отзад:
- Тъщата, ама тя сега си е вкъщи…

КАПКА.


 До вира растеше папрат, а на нея имаше капка. Малка. Дали дъждовна, дали роса, или просто сълза, никой не знаеше. Даже и тя. И в нея се бе сбрало слънцето и небето... И няколко тревички... И едно дърво... Вятър, пеперуда и пчела. Заек и един вълк. Орел, врабче и няколко звезди. Имаше и едно момче, где ловеше змии и ги пускаше. И момиче. И сърце на замъглен прозорец.
 После забръмча резачка. Над вира някой почна да си мие колата. Някой до него си изсипа боклука. Ревна дете.
 И капката заплака. И тъй като гълташе сълзите си, стана голяма капка и падна... И отнесе всичко.
 Накрая остана само тя. Капка-свят. В тъмното. Нямаше нищо друго. Само ветрец се носеше над нея. И беше тъжно. После тя помоли ветреца за нещо. На ухо. И той довея слънце. От друго нямаше нужда. Вода и светлина...
 До вира растеше папрат... И динозавърче пиеше вода... Резачката още не бе бръмнала.