Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 26 май 2015 г.

ВЕРЕН ДО БЕЗУМИЕ ХОРОСКОП. 16-04-18. АНДРОМЕДА И ОРИОН СЕ СЛИВАТ ТАЗИ НОЩ.

 ОВЕН.
 Новости. И на работата, и в къщи. Некои ще трябва да си търсят нова работа, други нов партньор.
 Некои ще трябва да си вземат нов вибратор, а други да сменят най- после презерватива. Протрил се е.
 Некой да си сменят чорапите!
 ТЕЛЕЦ.
 Увлечения. Ще ви увличат неща, где не сте подозирали, че може да ви увлекат. Има опасност да ви увлече високата скорост и да не стигнете там, где сте тръгнали.
 Некой ще ги увлече хубавия секс и ще ги хванат.
 Стойте далеч от реки и морета!
 БЛИЗНАЦИ.
 Път. Едни ще пътуват с кола, други с влак, а трети ще отпътуват на небето.
 Ако пътувате на стоп, може да има секс и да отпътувате в

ГЕНИАЛНА ИДЕЯ. НАЗАД КЪМ БЪДЕЩЕТО. И ЗА САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО.

  Понеже напоследък виждам, че се появява една носталгия към времето на социализма, тия дни ме налегнаха тежки размисли. И тъй като виждам, че едни искат да живеят днес, а други в миналото, и тъй като съм милостив човек, реших да помогна на всички. Не мога да помогна на тия, где живеят днес. Те живеят днес и немат нужда от помощ. Затова дълго размишлявах, как да помогна на хората, где живеят и искат да живеят в миналото. И разбира се, че измислих. Добрината и високият ми интелект нямаше начин да не измислят нещо, достижимо за всички. Не мога да ви върна само Тодор Живков и ръководната роля на БКП. Но тук ви давам снимка на един човек, когото обичате не по- малко от него. Да му се радвате. Та ето как сложните задачи се решават просто.
 1. Строшете си мобилният телефон и подайте молба за стационарен. Ще го имате след 45 месеца.
  2. Спрете си кабелната телевизия! Оставете си БНТ, първа руска телевизия и
"Алфа". Така ще разберете кого да мразите и обичате.
 3. Приберете и предайте за скрап всички коли на семейството ви, освен една. За предпочитане е да оставите некоя руска. Тия, где останат без коли, да внасат по 600 лева и да чакат 10 години ред за "Лада".
 4. Всички селяни, где набихте по градовете, веднага се приберете по родните села. И да ги напускате само с разрешение на партийния секретар.
 5. Всички селяне да почнат работа в селското стопанство. Да направят селкопи. Да косят и събират сено, домати и кукуруз. И да доят крави, краварки и кравари.
 6. Тия, где сте кореняк граждани, отворете цеховете от времето на соца и стойте там по осем часа. И си приказвайте! И чукайте здраво! Когато се чука, шефовете мислят че се работи. Така и така ви дават помощи за безработни. Така ще мислите, че работите, и че ви плащат. Така бе и при Тодор. Плащаше заплати не със заработеното, а с парите ви за пенсия и със заеми. И така работехте.
 7. Тия, где са на село, да ядат месо един път у седмицата. Ако се доредят. За 10 човека селкопа да доставя кило салам и палка шпек. Що нема и у склада. И по хляб на човек, що некой недобросъвестни селяне си хранят прасетата с него, докато децата в Африка гладуват.  И едно пиле за десет труженика.
 8. Банани да ядат само тези у градовете. Само на нова година. Ако се доредят.
 9. Ако искаш да станеш шеф, требва да си член. Голям член. После требва да си и у номенклатурата. На БКП.
 10. А ако всичко това не ви хареса и решите да се махнете от миналото, не става. Границите се пазят зорко.
 И сега сметнете какво става! Нема къде да изхарчите и малкото пари, где взимате, за малкото работа. Сбирате ги цела година и бегате на море. У Кранево. У Анталия и Санторини ви не пущат. Там е за тия, где живеят днес.
 Впрочем ако се огледате, ще видите, че повечето от тия, где живеят добре днес, живееха добре и в миналото. И живеят добре благодарение на вас, где искате да живеете у миналото.
 А сега си спрете интернета и си продайте лаптопа!
 Тех също ги нема в миналото. С парите, где вземете, си купете едно прасе. За самозадоволяване. И го изплюскайте на воля! И без това за нищо друго добро от онова време се не сещате. Колко е бил хляба и колко салама. И бирата...
 Що се не сети некой, колко е бил билет зе театър или за концерт на Емил Димитров!? А на ПЪРПЪЛ!? Колко е бил входът у некой музей!? Колко е струвала една картина!? Колко е струвала добра книга!? Колко е струвала едно отиване до Атина!?...
 Плюскне и плюскане. Като прасета у кочинатата. За да са щастливи, друго им не трябва.
 Та те това  е там, где искате да се върнете. Голямото плюскане. Така изплюскахте социализма. Сега, щом го искате, го градете наново!

Р. Антов


ЗА ПРЕКРАСНИЯ ЖИВОТ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ. И ЗА ОВЦЕТЕ. И ЗА КИТАЙСКИТЕ ПАТЪЦИ.

 Тази вечер попаднах на тази снимка. На море сме. С майка, татко и сестра ми. 1969 година. Разцветът на социализма. Със сестра ми сме щастливи. Щастливи са и нашите. Млади и здрави соцтруженици. И вече почвам да разбирам носталгията по социализма. Сега тези, где са на моите години и тези на годините на родителите ми, помнят морето. Помнят щастливите мигове. Прекрасно време. Безгрижие, слънце, детство и младост
 После ровя и попадам на следващата снимка. Със сестра ми сме. Още не съм тръгнал на училище. Сигурно някой ще се смее, но в сравнение с повечето си приятели бяхме добре облечени. Тук сме малко неглиже. Панталоните ми са явно от лани. Пуловерът го е изплела баба ми. Вълнен. Вълната е от наще овце. За тях косим сено по тилилейските поляни, що хубавите са у ДЗСто. Пуловерите бяха кът.  Парите също са били кът. Баба работеше в стопанството за два лева на ден. Дядо работеше в дърводелския цех. Пак за два лева. Баща ми работеше като крояч в шивашкото предприятие, а мама ковеше касети в дърводелския цех. Нощем баща ми шиеше панталони. Страхотен шивач. Идваха хора от цялата околия, ама идваше и бирникът. Не му даваха да шие. За един панталон взимаше