Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 12 февруари 2016 г.

КАК СЕ СЕРЕ И КАК ТУРЦИ ЩЕ ЧУКАТ БЪЛГАРСКИ НЕВЕСТИ.

 Преди месец една таксиметрова фирма във Варна се опита да свали цените на услугата. С близо 30%. Срещу това скочиха другите таксиметрови фирми. Що ще работят на загуба. Това е нещо нормално. Ама не е нормално това, где се случи после. А ето какво се случи днес. Общинският съвет е приел решение да се определят минимални цени на километър. Хем да угодят на картела, хем да не би некой да почне да вози по евтино от градския транспорт. А Юбер го нема. И сраха на пазара, заставайки на страната на един картел. Нема антимонополни закони, нема антимонополна комисия. За глоба да не говорим. Далеч, съм от мисълта, че шофьорите са милионери. Близо съм до мисълта, че такива са собствениците на що годе големите фирми за таксиметров превоз. Това може да се случи само в България. Незаконно картелно споразумение да се узакони от законен държавен орган. В нормалните страни това се нарича МАФИЯ. Тук в случая се нарича решение.
 Всичко това се случва у град, където бензинът е 1. 50. Що някой реши да играе по правилата на пазара, а не на мафията. И тоя някой го скъсаха от проверки. Нелоялна конкуренция. Същият намали цените на лекарствата в аптеките си преди години. Сега всички аптеки се равняват по него, ама още не баш. Надявам се така да стане и с бензиностанциите. Бил далавераджия. Е па кой не е у тая държава. Дай - боже повече далавераджии като него! Ама кой го приема сериозно!? Днес у една негова аптека разбрах, че събира подписи за референдум. Не знам кво ще събере!? Може и да не успее. Той да не е шоумен, та да сбира успешно подписи. Затова и никой не го приема насериозно. Сериозно пазаруваме от неговите аптеки. На конкурентни цени. Сериозно пазаруваме и от технитата на Пеевски. На монополни.
 Ама както и да е. Да се оправят бизнесмените. Мен ме вълнува, дали Доган и Пеевски верно нема да влизат в Турция. Най - големите български патриоти у най - големият ни враг. Целокупната преса вижда турска политика в България. Заставала зад Местан. Ужас. Такова нагло вмешателство!? Ще ни заробят! Ще ни потурчат! Ще ни набиват на кол и чукат невестите! Да идва деда Иван да ни спасява! Пардон, батко Путин! И всичко това, преди да се знае, дали имат забрана.
 А великите журналисти и анализатори не се сещат нещо много просто. Да зададат два въпроса на един прокурор:
 - Защо ходихте в Турция преди два месеца?
 - Страхувате ли се, Турция да не ви забрани и на вас, да влизате в Турция?
 А при положителен отговор на втория въпрос, да зададат и трети:
 - След като станахте тройка, ще продължите ли да играете "Руска трупа"?

пп. Абе, Бойко каза ли кой му е пуснал SMS-а? Що го не питате пак? И президента питайте, кво мисли за кандидатурата на Бокова! Като получите отговори на тия въпроси, ще разберете, че мафия нема. Ако не получите, ще разберете кой е мафията.

Р. Антов