Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 20 април 2015 г.

ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НА НЕКОИ ТЕРМИНИ, ПОЛЗВАНИ ОТ ДЕДА ВАНГА. ГЕЙОВЕ, ЕС, НАТО....

 ДЕМОКРАЦИЯ. От гръцки- народовластие. Основите на демокрацията са свободата и равенството. Представителна демокрация е когато държавата се управлява от хора, представляващи повечето избиратели. Например ако имат право да гласуват 10 човека, от тях гласуват 5, а трима от тия 5 гласуват за някого, значи, че този някой е упълномощен да управлява. Защото тези петимата, где не са гласували, са гласували, за тях да гласуват други. А тия двамата, где не са гласували за управляващият,имат право на следващите избори да станат трима.
 НАТО. Военен и политически съюз в който членуват най-развитите и цивилизовани страни в света. А държавите стават членове на алианса, когато демократично избраните правителство и парламент гласуват това да стане. Тия где не са гласували за тези правителства имат право да искат референдум за членството, ама тия, где са гласували  за тези правителства са повече, и имат право да не искат  референдум.. И понеже са повече, от референдум файда няма.
 ЕС.Съюз на най-развитите страни в Европа. Между тях няма граници. Няма мита. Няма визи. Не е имало война 70 години. Предполага се, че е населен с еврогейове.
 ЕВРОГЕЙ. Гей, живеещ в ЕС. Използва се в преносен смисъл от истинските гейове, живеещи предимно в миналото и в източна Европа, за да характеризират жител на някоя държава на ЕС, где не е гей.
 РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ. Федерация от една държава, в която живеят само руснаци. В нея нема еврогейове. Има алкохолици и най обикновени гейове. Същата всячески се опитва да стане истинска федерация, като постоянно увеличава територията си с чужди земи.
 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ-ПАТРИОТ. Българин, обичащ Русия повече от България. В повечето случаи става въпрос за недиспансеризирани луди.

МНОГО ЯК ВИЦ

Художник продава картина. Купувачът  го пита:
- Как се казва картината?
- "Във Враца"...
- A a... А, какви са тези голи тела?
- Това са жена ми и комшията ...
- А Вие къде сте?
- Е па у  Враца ...

СЕКС ХОРОСКОП. 20.04.2015. САМО ЗА ИСТИНСКИ МЪЖЕ.

ОВЕН
Братче, нема секс. И утре нема, нема и у вторник. У среда се пази, що има опасност да има, ама не такъв, какъвто искаш.
ТЕЛЕЦ.
Вечерта късметът ще ти се усмихне. После ще изчезне.И късметът и сексът.
БЛИЗНАЦИ.
Вечерта ви очаква невероятен секс. На сутринта ще изтрезнеете и ще избегате.
РАК.
Сексът ще ви дойде изневиделица. Не се движете с дупето напред, що не знаете какво има отзад.
ЛЪВ.
Секс сутринта. Секс на обяд. Секс вечерта. У среда ще посетите венерологичния кабинет.
ДЕВА.
Ще има много секс. Преди да се прибереш, мини през аптеката и вземи некакво мазило против мазоли.
ВЕЗНИ.
Ще правите секс със съпругата си. За равновесие с нея ще е правил секс и комшията.
СКОРПИОН.
Ще гледате порно. Хентай. Секс нема да правите, що немате подходящ партньор, за да опитате видяното.
СТРЕЛЕЦ.
Секс нема да правите, що ще се застреляте с половинка ракия и ще заспите, преди да почнете.
КОЗИРОГ.
Ще има секс. Вечерта. Не забравяйте да свалите чорапогащника на партньорката. Може да го скъсате с рогата.
ВОДОЛЕЙ.
Секс може да има, може и да нема.Не всички жени го харесват, когато са в цикъл.
РИБИ.
Ще оплодите хайвера. След 9 месеца ще намразите секса.



ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК ЗА НЕКОИ ТЕРМИНИ, НАИМЕНОВАНИЯ И ПОНЯТИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ДЕДА ВАНГА. НРБ.

 Народна Република България /НРБ/ е държава, съществувала на Балканския полуостров между 1947 и 1990 година. В нея властта е била на народа, но съгласно чл.1 на Конституцията на НРБ, ръководната роля е била на БКП. Тя пък се е ръководела от КПСС. Имала е химн, в който се е пеело, че "с нас Москва е в мир и бой". За София не се е пеело нищо.
 НРБ е била член на СИВ и Варшавския договор. Разплащането между страните от СИВ е ставало с преводни рубли. Поради това, че зад рублите немало нито злато, нито долари, нито стоки, СИВ отишъл на кино. Поради същите причини на кино отишъл и Варшавския договор.
 НРБ обичала всички държави, где строели комунизма и мразела всички, где строели капитализма. Обичала и некои, где не знаели какво строят, ама също не обичали капиталистите.
 В НРБ курсът лев- долар е бил 0,94 стотинки за един долар. Ама банката немала долари, що Тодор Живков ги прибирал, та да връща борчовете. Долари се продавали по кюшетата за четри лева единия. С тях можело да се пазарува у " Кореком". "Кореком" бил магазин, у който се продавари стоки, где не се продалали у другите магазини."Кореком" не приемал рубли и левове. Немало и опашки за телевизори, коли, "Тоблерон" и дънки.
 За всичко, где се продавало за левове, имало опашки, що го немало. Опашка е, когато много хора чакат за малко стока. Например за автомобил се е чакало 8 години, а за апартамент 20. За месо се е чакало по неколко часа, но често е свършвало преди да свърши опашката.
 НРБ е имала и граници. Пазели са ги не некой да не влезе, а некой да не излезе.Ако се е налагало, излизали са неколко войника, та да въдворят ред у некои, где не признавали реда. Пример-Чехословакия.
 Трудещите се в НРБ са ходели на почивка. Най-често на море.Морето е било евтино. С пет заплати си могъл да почиваш десет дена.
 Земята, гората и предприятията са били собственост на държавата. Тя ги е управлявала блестящо, докато е могла да взима заеми. После е станало невъзможно. Затова, за да не измре народа от глад, БКП е измислила самозадоволяването. /младите да се не смеят, що не е това, где си мислят/.
 В НРБ всеки можел да живее и мре там, где се е родил. У София живеели софиянци и некои селяни, задомили се за софиянци /софиянци да се не размечтават за онова време!/.
 У НРБ имало активни борци против фашизма и капитализма. Те и децата им можели да живеят где искат, да работят где искат, и да учат где искат. И никога не стоели на опашки.
 А после у Москва водката свършила. Руснаците изтрезнели. И станала, квато станала.