Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 29 март 2015 г.

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА, ЕВРОПЕЙЦИ!

 На днешната дата преди 11 години България бе приета в Евросъюза. Какво се случва сега.  И досега не се научихме да работим.Тук. Слава богу, че вече може да работим там.
 Не се научихме да отстояваме правата си. Затова се чувстваме и тук и там хора втора ръка.
 Дишаме прахта на всички държави, приети заедно с нас и ревем на умряло, че ни е виновен ЕС. Те не търсят вина, а работят. Затворите им също работят, без значение дали за политици или кокошкари.
 По БВП на човек, след нас са всички държави от соцлагера, заедно с Югославските, които все още не са в ЕС. Без Русия.
 Може да запалиш колата и да обиколиш ЕС, без да те спрат на нито една граница. Може и да стоиш тук.
 И не на последно място, членството ни в ЕС и НАТО ни дава гаранция, че никой няма да посмее да ни посегне.
 Остава само да се научим да работим за себе си. Тук. И да си търсим правата... Даже и с тояга.


ЗАЩО ТРЯБВА ДА ОБИЧАМЕ РУСИЯ

Днес се проведоха протести срещу санкциите, наложени на Русия. Без руски туристи загиваме.Загинали сме и без руска газ. Загинали сме и без руска обич. Няма такава любов. От векове, за векове. Или както бе казал един велик български патриот, предал Македония: 

  Дружбата ни със СССР е така жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество.  
И е бил прав.
 Не ни трябва дружба с други.У ЕС е пълно с еврогейове, които почиват навсякъде, но не и у България. А ако дойдат тук, свиват парите си и ядат хлеб и сол. И само от време на време некой дойде и направи предприятие, даващо хляб на българи. И не ни трябват миризливите им милиарди, где ги дават за магистрали, земеделие и всичко,где се сетите. И какво ни интересува, че може да работим где искаме у ЕС. И може да изнасяме на този огромен пазар всичко, без една стотинка мито. А те  не щат да купуват къщи у България.
 За дружбата със САЩ, същото. Не стига, че са ни бомбардирали преди седемдесет и неколко години, що сме им обявили война, а ни се месят у вътрешните и вънкашните работи. И съвети ни дават, как да пропаднем. Пръв бе Ричард Ран. Даде такива калпави съвети, че не поискахме да изпълним нито един. И ни прокоби. После Сорос.
 После евреите. После арабите. После неоколониализъм...
 За дружбата ни с България, същото. Гадни българи. Не щат да купуват български кашкавал за 12 лева, а купуват немски за 6. Не купуват български банани, а купуват Колумбийски. Не купуват къщи, не почиват у България и даже деца не правят тук.
 А с Русия е друга работата. Купуват хората. И продават.
 Купуват къщи.Купуват предприятия. Купуват земя. Купуват хора. Даже купуват бивши президенти, настоящи политици  и цели партии. И продават. И строят. Лукойл ни продава най-скъпата нафта. Газпром ни продава най-скъпата газ. Щеше да ни строят ядрена централа, по скъпа от двете унгарски. И нефтопровод щяха да строят, ама нещо не искаха да кажат цената му, та засега изчакват. А руските туристи почиват и харчат, като за последно. Путин даваше, що нефтът бе скъп. Сега дава наполовина. А Русия продължава да ни обича. Руските митническите тарифи за български стоки, са едни от най-високите. Тодор умре отдавна. И сиренето стана с пари.Та пак за протестите. Убаво протестират. Икономически. Ама недейте така, бе бизнесмени! Протестирайте с български знамена, не с руски! Тук е БЪЛГАРИЯ.И ЕВРОПА. Азия и Русия са малко по-към Северна Корея.