Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 30 април 2020 г.

Д-р Георгиев. Ужасът тепърва предстои.

Първо в News2: Ковчезите в Италия наредени, местната църква ... Не съм от хората, които ще всяват ужас. Но изводът в края на статията е направен след прочитането на огромно количетво медицински статии, конспиративни теории и четенето на художествени произведения, свързани с чумите през вековете. През хилядолетията човечеството се е сблъсквало с какви ли не болести. Хората са умирали от грип, шарка, ебола... Умирали са от рак, инсулт, инфаркт... Умирали са от глад... Умирали са в устата на саблезъби тигри и са били стъпквани от мамути... Но в случая ще се спра на една бактерия, която е водела до смърт. Става въпрос за болест,  която се предизвиква от бактерията Neisseria gonorrheae. Как стигнах до този извод.
По време на пандемииите хората масово се затварят по къщите. Ако излязат, гледат да са далеч от другите хора. Справка-научните статии. Докато стоят затворени масово четат конспиративни теории с бомбастични заглавия. Справка-социалните мрежи. И психиката им отслабва. Справка-психиатрите. И един прекрасен ден  чумата изчезва. Хората бавно излизат от стреса. И виждат, че светът си е същия. И го удрят на ядене, пиене и секс. А бактерията масово се предава от човек на човек. Обикновенно се предава между хора, които са близки и се обичат. Самата бактерия не е смъртоносна, но заразеният често изпада в лудост. Тази лудост ги кара да отравят, удушават и режат с ножове заразилите ги. В по-леките случай се стига до скопяване.
  Няма да ви отнемам повече от ценното време! Надявам се разбрахте, че става въпрос за най-обикновен трипер. Ама ако ви бях казал в началото, че става въпрос само за него, нямаше да дочетете статията. А я зачетохте заради заглавието. И снимката на ковчезите. Защото спряхте да виждате, че светът си е тук. На една ръка разстояние... Или на 2.5 метра от вас.
Д-р Роси Георгиев