Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 29 януари 2018 г.

НОВИНИТЕ ДНЕС. АНАЛИЗ.

 ОТ СТРАНАТА:
*Екип митничари задържа 2 700 литра нелегално гориво. Други екипи митничари не задържаха 2 700 тона нелегално гориво, 270 000 кутии цигари и 270 тона нелегален алкохол.
*Прокуратурата, НАП и ДАНС ще проверяват имотите на богатите българи. Списъкът на подлежащите на проверка им бе предоставен от Пеевски.
*БАН критикува членството ни в ЕС. Основен аргумент на критиката е, че към ЕС са изтекли български мозъци. Съгласен съм с БАН. За пример, че тук нема мозъци мога да дам БАН.
*Цветан Василев е невинен за КТБ. Според Цветан Василев. Точка.
*Надзирателите искат по-високи заплати. Искат, ама нема. Милиционерите прибраха парите. Те пазят държавата, а не затворниците.
*ГДБОП издирва деца чрез социалните мрежи. За съветник взеха съседката. Тя издири и намери там съпруга си. Сега е спокойна, че винаги знае къде е. Даже на задушниците му носи цветя. И свещ пали.
*А некакъв заплашва до скочи от деветия етаж в Студентски град. Докато пиша това, може да е скочил.
*Грипната епидемия се разраства. Има лекарства. Расте и подкрепата за ГЕРБ, БСП и патриотите. Нема спасение.
*Трима тинейджъри са арестувани. Били се заради момиче. Заради момиче, ей! Още има надежда за България.
ВОДЕЩАТА НОВИНА:
 Пак Истанбулската конвенция. Водещите коментари са за джендърите в конвенцията. Да ви светна. Джендър идва от турската дума "джендем". Ад. В Пловдив от веки веков има Джендем тепе. Сега са казва Младежки хълм. Капанът с дженджърите е заложен още по времето на турско иго. Прочее, и "джандарин" идва от там.
Другите новини са нормалните. Няколко набити лекари, няколко катастрофи и други дребни неща. Като например поредната корупционна сделка или европредседателството.
ОТ СВЕТА:
*Ердоган трепе кюрди в Сирия. САЩ, ЕС и Русия мълчат. Мълчи и ООН. Турция не е Северна Корея.
*В Кремъл обучават соколи да свалят дронове. Има обучени орли, които свалят крилати ракети.
*Путин призова политиците да не допуснат израстване на плевелите на национализма. После кредитира 20-30 националистически партии в ЕС. Льо Пен бурно го аплодира.
*Феминистки искат оставката на френски министър. Бил изнасилил дългогодишната си любовница.
*Белгийски ресторант продава минерална вода от чешмата. Гадове. Тук само вино от чешмата продават.
*А щатските борсови индекси се оцветиха в червено. Има основен икономически закон. Ако щатските борсови индекси почервенеят, гащите на банкерите ще покафенеят.
СПОРТ:
Григор Димитров е най-големият пич на света. А най-големият отбор е Левски.
ВРЕМЕТО:
Лятно.