Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 6 април 2015 г.

ПИСМО ДО СЕВЕРОЗАПАДНИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ

 Другари и другарки,областни управители.
Днес чух вашето предложение, касаещо почистването на речните корита. Предложението да няма държавни поръчки и да се не плаща кеш, е гениално. Както казвате, фирмите, где чистят коритата, трябва да прибират дървения материал и баластрата, а не да дирят пари. Аз предлагам и трета фирми да се включат към тях. Те да чистят и рециклират всички останали боклуци. Това ще доведе до поне 76% ръст на икономиката ни. Ето как:
 Първо минават дърварите. Изрязват всички дървета на 17 километра от коритата. Една част продават, а с другата правят мостове и къщи за бедните. След като се изрежат дърветата, тръгват сметосъбирачите. Сбират всичко, рециклират го и рециклираното изнасят за Китай. Накрая тръгват багерите. Чистят коритата до пояса с изрязаните дървета на дълбочина 10 метра. Коритото на реките Лом, Огоста и Вит се чистят до Стара планина. Стават плавателни. Но най-важно е да се изчисти Искър. И без това от него по -длибоко нема. Така Северозападна България ще се свърже със София, което ще доведе до небивал подем в икономиката на района. Представете си:
 Дядо Йоцо гледа презокеански лайнер при Бов! А у село натовски кораби! И у Чипровци руски! Яко, а!?!
 На този почин да обърнат внимание областните на Североизточна България. И да си припомнят за канала Русе-Варна.

НЕЩО У ЕС СЕ НЕ СЛУЧВА НИЩО.

 В България все старото. Вода, катастрофи, политици. Лилето ще прави пеещ фонтан у Плевен. Догодина у Филибето ще направи свирещ. А по-догодина ще направи у София фонтан с вода. Поне това има в изобилие.  Кабинетът откри метрото и се покри. Запразниха рано, рано.  БСП се сбраха и установиха, че без пари социализъм е невъзможен. И партия без крадлък също.
 А един камион се обърна, утрепа един човек и осакати 10. ДАИ варди тировете. Тарифата почва от 200 нагоре.
 Ама за друго иде реч. На някого много му се иска, нещо да се случи, и е ЕС да отиде в историята. А ето защо, въпреки мераците му, това няма как да се случи:
 Най-бедната страна в ЕС има по висок БВП от най-богатата страна от бивщия соцлагер, где не е у ЕС. Тук пропускам Русия. За нея по-долу.
 Има колективна система за сигурност, която гарантира неприкосновеноста на всяка една от тях. А не некой да се сеща, че Крим или Родопите са били негови.
 За да се създаде и да почне да функционира този съюз, са изхарчени колосални суми. И добре или зле, функционира. Гърците разлаяха кучетата и се кротнаха. Да не  са луди, та да бегат. Ще връщат, за да могат да взимат. САЩ не дават, а Русия нема. И в близките 189 години ЕС ще го има. Нема значение кои ще са в него. Защото това е печелившата формула.
 А що се отнася до Русия и Путин, нещата са прости. Там все още не са разбрали, че светът се управлява от парите, а не от оръжията. Не може да притежаваш всичко, где може да ти даде природата, и да си на опашката на света. И да не може да живееш без враг. Европа ги помисли за нормални, а те решиха да показват мускули, вместо да живеят добре. И докато другите се опитват да изкарват пари, Русия ги плаши със самолети.  И това у Донбас няма да спре и след 10 години. На Русия и трябва битка. Не трябва да я печели никога. Що 66% от руснаците искат да воюват. Толкова обичат и Путин. А когато дрънкат пушки, потъва "Курск". Нема значение, че на никого не му се воюва с Русия. Такъв луд нема. Хората просто искат да живеят в мир. Впрочем, това бе една от причините да се създаде ЕС. Не може да воюваш със себе си. Преди за 20 години имаше две световни и неколко европейски войни. И 60 000 000 утрепани. Сега за 70 години-нито една... Нито една... У ЕС.
 Съсипаха и БРИКС, преди да са го създали. Вече нема желаещи да инвестират в него. Нито у Русия, нито у Бразилия. Дано някога у Русия разберат, че даже да имаш всичко, ако немаш акъл, немаш нищо.
 А у България няма да дойдат руски туристи. Не що се каним да воюваме с тях. Нема да дойдат, що заплатите им намаляха наполовина. А брат, брат, ама сиренето е с пари.
 Започна Страстната седмица. Страстите Христови. Не бъркайте с другите страсти. Все още са пости. Велики пости.