Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 24 юни 2015 г.

ПИСМО ДО ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР.

  Другарю здравен министър,
  Първо искам да Ви кажа, че гласувах за Вас и РБ. Немаше за кого да гласувам, ама ми се не седеше в къщи и се разходих до секцията. Не, че съм вярвал, че ще направите някакви реформи, ама ...
 После станахте министър. И се почна. Първо да се съберат пари от здравни вноски. Още тогава усетих, че има нещо гнило. Вие сте здравен министър, а не бирник. Реформи се не правят с пари, а се правят, та да се не крадат пари.
 После направихте нещо у Бърза помощ. Явно е добро, щом лекарите продължават да ядат бой.
 После разкрихте грандиозни далавери у болниците и уволнихте неколко директора. Досега даже има и един, даден на прокурор. И това ви не е работа. Има сметна палата и одит.
 А ако ме послушате, може и да нема далавери. Просто се погрижете в България да се появят и две- три частни здравни каси! Те ще следят по- добре от одиторите, кой им краде парите. И наще пари.
 После предложихте некакви пакети. Да се дели здравеопазването на два пакета. От това не разбирам нищо. Аз имам един пакет вече 50 и повече години, и ме е страх да си помисля, какво ще стане, ако го разделя на два.
 Обаче последното Ви предложение бе върхът на реформаторството. Държавни служители с над 700 лв. заплата, да се осигуряват сами. Значи, другарю министър, тия где взимат заплата 0.00 лв. са длъжни да се осигуряват сами, а държавните чиновници, где взимат 699.99 лв., е длъжна да ги осигурява държавата. Демек чиновниците ги осигурява всеки българин, где взима заплата над 0.01 лв. Плосък данък. Облага се и една стотинка.
 Та си позволявам да дам един съвет на Вас и колегите ви в управлението. Все пак отидох до урните и смятам, че това ми е позволено:
 1. Направете още 2-3 здравни каси! Частни.
 2. Направете така, че всички чиновници да се осигуряват сами!
 3. С парите, где държавата ще спести от осигуровките на чиновниците, осигурете тези, где взимат 0.00 лв.!
 А когато направите горното, спокойно може да се заемете с пакетиране и препакетиране. Тогава единствената Ви работа ще е де се занимавате със здравеопазване, а не с бирничество и ревизии. А там съм сигурен, че сте добър.
 Приятна вечер, другарю министър! Не ме карайте, да пропусна всички следващи гласувания.
 ПП.Хаха. Ако ги направят задължителни, задължително ще ги пропусна.