Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 27 май 2015 г.

ПРИКАЗКА ЗА МАЛКАТА МИДА И ГОЛЕМИЯТ ЯЗОВИР.

 В тинята на един голям язовир живееше една голяма мида. Един ден тя роди  хиляди малки миди. Тъй и не ги видя. Първо бяха почти невидими, а после тя умря и също стана на тиня. Остана само черупката. Отвън черна и грозна, а отвътре седефено бяла.
 А малките миди заплуваха на воля. Радваха се на слънцето и кристалната вода, и се пазеха от малките рибки. После огладняха и паднаха на дъното. Заровиха се в тинята и се наядоха. После ги домързя да плуват, и там си останаха.
 Не остана само най-малката. Тя хапна набързо и се опита да плува. Не ставаше. Бе натежала. Тогава тя запълзя по дъното. Не знаеше къде отива, но пълзеше. Един ден стана по- светло. Бе стигнала брега. Беше я страх да излезе от водата, и с право. Тогава видя над нея да се полюшва нещо с цвета на небето. Подскочи и се хвана за него. От долната му страна. Ако бе по- голяма, щеше да знае, че некой кретен е пил минерална вода и е хвърлил капачката в бистрата вода. Но това за нея нямаше значение.
 Тя пак плуваше. Плуваше натам,накъдето духаше вятъра. И понеже той никога не духа в една посока, щеше да плува вечно. Тя се радваше на луната, небето, слънцето и птиците. Понякога виждаше над себе си зелени листа и дъжд. Но най-обичаше да си играе с малките рибки. Те ѝ гостуваха често. Малките рибки са като малки деца.Обичат непознатите неща, и идваха да видят капачката. Беше я страх от големите риби. Те идваха да изядат капачката. Понякога я налапваха, после я плюваха.
 Но един ден малката мида огладня. Понечи да се пусне от капачката, и да отиде до тинята,но се сети, че никога повече няма да види това, где вижда сега. И остана. До светлината. После умря. От глад. Ама не стана на тиня, а все още се носи някъде по язовира.
 А приказката можеше да има и друг край. Тъжен.
 Ако се беше пуснала.

УНИКАЛЕН ХОРОСКОП! ЗА 28.05. 15. ПЛАНЕТИТЕ ОТ СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА И ЗВЕЗДИТЕ СЕ НАРЕЖДАТ НА ЕДНА КРИВА ЛИНИЯ.

 ОВЕН.
 Действие. Ще действате цял ден, въпреки, че ви се бездейства. Ще действате и вечерта у вас, и пак ще ви се бездейства. Ще ви се действа когато легнете, ама на партньора ви нема да му се действа.
 Ако не сте разбрали, секс нема да има.
 ТЕЛЕЦ.
 Новини. Внимавайте когато пресичате! Има опасност да влезете у вечерните новини.
 Секс ще има. Внимавайте да ви не хванат! Пак има вероятност да влезете у вечерните новини.
 БЛИЗНАЦИ.
 Леност. Сутринта нема да ви се става. През деня нема да ви се работи. Ще ви се доработи привечир. Тогава ще разберете, че ви уволняват.
 Секс ще има, ама нема да помните. Не се отбивайте в
кръчмата!
 РАК.
 Гордост. Ще се гордеете с постиженията си. Некои ще се гордеят с работните постижения, други с извънработните. Секс ще има. Нали требва да се гордеете и с нещо

НОВИНИТЕ ДНЕС. 27.05.2015. АФЕРИ, ЦИГАНИ И РЕЧНИ ПРАГОВЕ.

ОТ СТРАНАТА.

  • М. Манолова с нови разкрития за Костинброд. Работници там попълвали хиксчета по нощите. Не уточни върху какво са попълвали хиксчетата. Работниците признаха. Утре ще бъдат уволнени. През работно време е забранено да се играе тото.
  • БНБ не може да отпечата всички бюлетини за местните избори. Не може да отпечата и парите, где трябва да отпечата. Все още сме у валутен борд.
  • Циганите у Гърмен хванаха гората. Нема лошо. И преди 09.09.44. едни бяха хванали гората. Лошо става, когато излезнат от гората.
  • Тераса, где падна, едва не утрепа жена у София. Скоро ще утрепе.
  • Реките са на праговете за високи води. Споко! Лошо е ако са на праговете

ЗА ЕНЕРГОВАМПИРИТЕ И МИДАТА НА КАПАЧКАТА. И ЗА ЩРЪКНАЛИТЕ НЕЩА.

 Приключи още един ползотворен ден. Седя и си мисля, защо имам такова настроение. И се сещам. Зарежда ме хорската злоба. Като попивателна сам. Поглъщам я, а после я превръщам в удоволствие и положителна енергия.
 Ставам, душ, кафе и у фейса. А там где съм постнал нещо, псувни и обида. Никога не псувам и не обиждам. Един ме нарича еврогей. Пиша. "А аз се чудех откъде те познавам. Довечера ще се целуваме ли пак?". Отсреща пяна, а от мен нахилени човечета.
 Друг споменава майка ми. Сещате се как. Пиша. "И ваща майка също". И пак пяна и човечета. Друг се кани да ме намери и да ми счупи главата. Пиша. "Ще ми счупиш мура.". Пак човечета и пяна. Не се задълбочавам в разговорите. К'во има да казвам, го казвам с едно изречение. После човече, псувня, човече, псувня... И точно когато съм се заредил, чета. " Манете момчето. Младо и тъпо е.". А я съм на 53. Гледам профила на юнака, а той с 15 години по млад от мен, а изглежда с 15 по дърт. Явно нещо са му се задръстили енергийните канали.
 После взимам боклука и тръгвам да го хвърлям. Съседът ме гледа злобно. Зареждам се допълнително. Ако знаеше нещо, немаше да гледа лошо, а щеше да ме гръмне. И мен, и жена си.
 После ми писва от зареждане, паля колата, та на язовира.
 А там мъка. Нема ми зарядните. Пешо е енерговампир. Помагам му да премести караваната, що у събота откриваме риболова. Смеем се. После той тръгва до града. Червената лампичка, где показва енергията ми, примигва.
 Скачам във водата и плувам. После решавам да изчистя пред въдиците. Гмуркам се, кърша храсти дълбоко под водата и скубя водорасли. После тръгвам да излизам. Пред мен плува капачка от минерална вода. Хващам я, за да я изхвърля при боклука, а на нея мида. Мида бебе. Явно мисли, че капачката И е майка. За капачката и мидата ще напиша друг път.
 После вървя към брега. Виждам във водата пчела. Взимам я. Тя пълзи по ръката ми и маха с крила. Когато стига до рамото ми, литва. Надценила се е и пада във водата. Взимам я пак, и я пускам в тревата на брега.
 После се излягам по столовете. Гледам стърчиопашката, сойките и вятъра. После идва един приятел. Смеем се. После идва Пешо. Немам вече грам положителна енергия. После се прибирам. После пускам телевизора. Новините. Зареждането започва. После се дозареждам у фейса.
 И те така. Сега оставям малко от положителната енергията у те това, где пиша. После ще пусна телевизора и ще се дозаредя.
 Лека нощ! Бъдете лоши!