Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 3 август 2015 г.

КРИТИКА НА МАРКС. ИЛИ КАК МАРКСИСТИТЕ СЪСИПАХА ТРУДА МУ.

 Чета разни неща по разни сайтове и се чудя, що се не чудя. И се сетих за Маркс. Същия оня Маркс, где го дописа Ленин и где го учехме по университети, партийни събрания и сбирки на чавдарчета, пионерчета и комсомолки и комсомолци. Та същият този Маркс бе споменал нещо за база и надстройка. То май на базата и надстройката се крепеше целият му труд. Другото бе попреписал от Смит, Рикардо  и кого ли не. Ленин го дописа от Мор. От Томас Мор, ама докара у Русия истински мор.
Та общо взето там пишеше, че базата определя надстройката. Базата е икономиката. Надстройката са обществените отношения /управление, съд, морал, етика и кво се сетите. даже и любовните ви отношения със съседката./. Мисля, че дотук е ясно. Базата определяше надстройката, надстройката се грижеше базата да се грижи за надстройката. И не я съсипваше, що без база надстройка нема. Ако на някого не е ясно да пита.
 После при некои дойде социализмът и си ба мамата. Надстройката прибра базата и се почна един хаос, где го нема никъде. Сляха се и стана квато стана. Обществените отношения почнаха да се определят от надстройката, щото нейна бе и базата. Най - просто да ви го обясня. Ако си у надстройката, може да прескачаш до съседката. Ако не си, трябва да имаш здраво социалистическо семейство. А когато надстройката не бе определена от базата, а бе слязла от балкана, където преди това е крала сирене и кашкавал от базите на базата, успя да съсипе базата за 45 години. Поняли! Дотук марксистите съсипаха политикономията на Маркс.
 После социализмът си отиде. На книга. Ама останаха социалистическите отношения. Демек, не се знае где е базата и где е надстройката, ама се знае где е съседката. Надстройката си остава,създава база, тая база създава надстройка според това, какво ще и каже надстройката. Дотук мисля, че нема човек, где не ме е  разбрал.
 А ако има човек, где пак не е разбрал, ще дам един пример, где ще му светне като бел ден. Примерът е конкретен, ама е обобщение на това где става в България. Затова тъпчем на едно място и вече дишаме прахта на Албания. И не ви е виновна демокрацията, а социализмът, где сля база и надстройка. Ето примера.
 Синът на надстройката Георги Първанов купи база /хотел/ за неколко милиона. С кредит от базата /банката/ на надстройката. Демек, надстройката си купи базата с пари от базата, где я прибра едно време.Сетете се сега, кой кво си купи за 25 години и ще сте вече прозрели антимарксизма на марксист - ленинист - социалистите!
 После бегайте на Бузлуджа, та та ви се смеят от трибуната.
 ПП. Сетете се, кво си купихте Вие, децата Ви и как взехте кредит за пералня!