Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 22 януари 2016 г.

СВЕТЪТ ТАКЪВ, КАКЪВТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО СКОРО.

 Гледам тази снимка и си мисля. Скалите са на  милиони години. Тревата също. Небето и облаците са малко по - стари. А крепостната стена е на 200 години. Само на 200. Едно време е работела като крепостна стена. Днес работи като туристически обект. Утре кой знае като какво ще работи.
 Та същото е със света който познаваме. Той се е променял и се променя всеки един момент. Независимо от желанията и плановете. И за съжаление на доста хора, се променя към по - добро. Винаги към по - добро. Ако се върнете само един век назад, ще се убедите! Най - големите зверства в историята не го съсипаха, а го направиха такъв, какъвто го знаем днес. Ако пак не вервате, прочетете малко история. Доста по - добър е. Нема Първа световна, нема Октомврийска революция, нема Сталин и Хитлер. Ако пак и пак не вервате, се сетете, че малко по рано се е умирало масово от шарка. Масово. И ток не е имало. И коли. И интернет. И ракия даже не е имало.
 Ама друга ми е мисълта. Светът, в който живеем, съвсем не е идеален. Но с войни няма да се промени. Няма да го промени ИДИЛ. Няма да го промени и Путин. И Меркел. И Обама. Ще се промени въпреки всички, где изредих и тия, где не изредих, независимо дали искат и как искат да го променят. И дали го променят с бой, с добро или пари. И това ще стане в обозримо бъдеще. Светът стана прекалено малък, за да има такива граници, каквито ги знаем. И държавите такива, каквито бяха. И редът, който знаем. И всичко върви не по - някакви планове, а въпреки плановете на някои. Тия някой може да ги видите по - горе. Меркел, Путин, Обама, ИДИЛ ...
Светът върви напред по свой план. А той е доста прост план. И въпреки, че имам крайнодесни разбирания, а планът му е доста ляв, ще си призная, че не е никак лош. 1% от хората разполагат с 99% от парите. Временно. Кратковременно. Много кратковременно. В рамките на не повече от 5 -6 години. Парите скоро няма да са това, което са. И светът също. Ще е доста по - добър за живот.
 Така, че спете спокойно! Спете спокойно, даже и да няма къде да спите! Запалете огън под скалите на снимката и спете. Те ще стоят там още няколко милиона години.

Р. Антов.