Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 31 януари 2016 г.

НАЙ - НОВИЯТ И НАЙ - СМЕШЕН ВИЦ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.

Меглена Кунева  тире Пръмова, министър на образованието.

Р. Антов

БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА. ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА.

 Тази седмица имаше доста новини. Най - важните новини са, че нямаше новини за малоумната Меркел. Нямаше новини за великият Путин. Нямаше новини за бежанци. Нямаше новини за Обама.
 Някак срамежливо се появи новина за един евродоклад, где срамежливо критикува, а управниците срамежливо се срамуват. Калфин срамежливо разказа, как ще прибере инвалидните пенсии, та да може Горанов да не бере срам, що е опущил бюджета. Срамежливо дойде руска делегация, чула за газов хъб, срамежливо поиска да участва в изграждането му и още по срамежливо поразпита за Козлодуй. И обеща много руски туристи за лятото. Едно парче бетон, от един мост, падна на една кола. Падна от срам, що му омръзна да гледа дупките по магистралата. И реши да се самоубие. И успя. Един се самоуби, ама уби жена и дете. От срам, че може да кръшка. Гръмна една аптека. Запали се склад. Изгоре колата, на жената, на кмета на Пловдив. Срам след срам. Кмета на Стрелча получи инсулт от срам. Безсрамно много рекламиран протестен митинг, събра срамно малко хора. А вчера турците казаха, че руски самолет пак е сбъркал пътя. И вероятно ще го вкарат у правия с некоя ракетка. Тия срам немат. Самолетите де. А граници все още има. Според Русия и ИД временни.
 Обаче пък каква новина имаше. Некой се опита да ни вземе робството. Онова, 500 годишното. Османотурското. Като премести неколко песни от часовете по литература у часовете по - пеене. Най - безсрамно. И историята на Паисий премести. От шести, чак у девети клас. И народът въстана. Запя " Даваш ли даваш..." и " Къде си вярна ..." По ноти. От учебниците по литература. " Шуми Марица" не запя. Нема я и нема да я има у литературата. Ама най - хубавото е, че 27 българи прочетоха " История славянобългарская". Историци. Нема да я чете само Божидар Димитров, я. Останалите 7 - 8 милиона я зачетоха и и даже не стигнаха до "О неразумнии ...". И нищо не разбраха. А аз разбрах нещо много важно. Левски и Ботев са се борили срещу турското робство и за загинали заради това. Досега мислех, че са се борили за СВОБОДАТА  и затова са загинали. Биха загинали и днес, ако ни видят. От срам.
 И  накрая, последната новина, где засега я виждам само аз. Вие ще я видите , ама ще е късно.
 България загива, не що българите я напускат. Ще загине, защото в нея живеят прекалено много българи.

  пп. Тия, где си получиха робството, го получиха гарнирано с Кунева - Пръмова. Хаирлия да
са ви!
 Това от мен. Р. Антов. По долу е от дедо Вазов.

 ШУМИ МАРИЦА
текст Иван Вазов
Шуми Марица
окървавена,
плаче вдовица
люто ранена. 

Марш, марш,
с генерала наш
в бой да летим,
и враг да победим! 
Български чеда,
цял свят ни гледа.
Хай, към победа
славна да вървим! 
Припев:...
Левът Балкански
в бой великански
с орди душмански
води ни крилат. 
Припев:...
Млади и знойни
във вихрите бойни
ний сме достойни
лаври да берем. 
Припев:...
Ний сме народа
за чест, за свобода,
за мила родина
който знай да мре. 
Припев:...