Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 14 юни 2015 г.

ЗА УНИЖЕНИЕТО ДА СИ ПОЛИЦАЙ И ЗА НЕУНИЖЕНИЕТО ДА СИ ДАСКАЛ.

 Протестират полицаите и пожарникарите. Унижени и унижавани. Та се сещам за една приказка от едно време:
 -Ти почна ли работа, или още си пожарникар?
 И сега се чудя, що и как са унижени. И се не сещам. Взимат заплата, доста по- висока от средната. Стават полицаи, ако са завършили средно с четворка и ако имат връзки. Осигурява ги държавата. Парите за осигуровките им, ги осигуряваме ние. Нормално е, даже от време на време да работят. Поне от благодарност. Накрая се пенсионират у юношеска възраст и взимат по 20 заплати. Кажете ми една фирма, где се пенсионират с 20 заплати у джоба. Тук там може и да има. Ама в повечето случаи нема. А нема, що работниците у частната фирма подсигуряват двадесетте заплати на полицая, подсигуряват му заплатата, подсигуряват му и осигуровката. И не само на полицая. Подсигуряват пари за всички държавни служители, пари за губещите държавни предприятия, пари за пенсии, пари за цигани и българи, где ги мързи да работят. И за хора, где искат да работят, а нема где да работят. А нема где да работят, що много частни фирми спряха да работят, що почнаха да работят само за да платят заплатите на полицаите, държавните служители и другите хранутници.
 Та когато иде реч за унижение, вижте пенсията на баба Злата. 130 лева, що е копала по полето 40 години. Вижте заплатата на бай ви Иван, где цел ден виси на струга за 350 лева. Ама те не реват, че некой ги унижава. Не реват, що не разбират, че ги унижават същите, где те са им плащали и плащат заплатите.
 И друго. Оня милиционер, где си скъса пагона, та да обвини едно момиче, не унижи ли цялото МВР. МВР не се ли унижи, като го оневини!? И ония, где станаха и стават герои на филми, как взимат пари за у джеба си, кой ги унижава!? И ония, где ...
 Та много може да се говори за унижените и унижението. Питайте учителите, строителите, миньорите и тия, где работят, та да не умрат от глад.
 ПП. Некой виждал ли е обява, че се търсят полицаи, що има свободни места!? За даскали и лекари обяви има постоянно.
 А Борис Годжунов пя цял живот и умря с пенсия 150 лева. Мир на прахта му!


ЗАЩО ОБИЧАМ МИЛИЦИЯТА И ПОЛИЦИЯТА. ИСТИНСКА ИСТОРИЯ.

 Та понеже много се изписа за полицията, протестите на полицията и какво работи и не работи полицията, реших да не остана назад. Първо да ви кажа, че не съм безпристрастен. Второ, това где ще го кажа, е истина от край до край. Трето, сметам, че полицията не се различава по нищо от милицията. Четвърто, имам приятели полицаи и неприятели полицаи. Пето, попадал съм на доста свестни полицаи, ама и на доста несвестни. Едно време едни ми прибраха едни долари, а един ми заби два шамара. С шамарите бех у десети клас. Та ето я историята.
 Управител съм на едно държавно ЕООД от два месеца. Преди години. Нема значение кое и где. В тефтерите на ЕООДто се води една пушка- помпа. Немам разрешително за нея, и е на отговорно пазене при предишния управител. Там е била винаги. Обяд. Седя на кафе с приятели и се уговаряме, где ще гледаме откриването на едно от световните по футбол. До кафето спира една полицейска кола, питат кой е Роси и ме канят в нея. Седам. По пътя един ме пита за пушката. Обяснявам му ситуацията. После спираме пред полицията. Щрак белезниците и съм на трамвая. Докато не дойде пушката, ще стоя там. Слага ми ги Х. Шеф на КОС. Познавам го бегло и му обяснявам, че нема как да дойде, щом съм вързан. И три пъти му казвам:
 -Х, моля ти се! Не прави грешки! Ще береш ядове!
 Три пъти. Той изчезва. Покрай мен минава целото РПУ. Половината ме познават. Едни се смеят, други ме гледат на кръв. После искам цигара на дежурния. Моите са у кафето. Момчето ми дава. После нарушава устава и ми сменя ръката с белезниците. Говоря с него и виждам един познат. Учили сме у института. Точно се каня да го повикам и той идва.
 -Е най после те заловиха. Кой? Що висиш тук?
 Обяснявам му, той иска ключовете на дежурния и тръгва да ме пуска. Ама аз не ща. Нема заповед за задържане, нема нищо. Ще вися ако требва 24 часа. Ама после немам спиране. Пушката пристига и Х ме разкопчава. Влизаме в стаята му. На бюрото папка. Бегло прочитам, че от една охранителна фирма скат да купят точно тази пушка. Ясно. Оня вади химикалка и ми я подава. Подава ми и протокол, да напиша, че съм предал доброволно пушката. Пиша, а той говори по телефона. После взима и чете написаното. По памет бе горе долу следното:
 " Тази пушка не съм я виждал никога досега. Не съм я и докосвал. Имам съмнения, че с нея е извършено престъпление. Не знам кой я е предал. Знам где е била.".
 Не бях виждал по- бесен и безпомощен човек.
 От стаята отивам веднага у деловодството. Жалба. Деловодителката ме познава и ме моли да не я подавам. Подавам я, и при шефа. С номера на жалбата. Познавам го бегло. Давам му номера, а той казва:
 -Излагаш се!
 После една седмица обикалям и търся адвокат. Нема право да ме слага на трамвая, без да е попълнил некакви формуляри. У цел областен град нема адвокат, где да поеме делото ми. Повечето носят пищови и пушки с неговата благословия. Така и не намирам.
 А прага ми протриха приятели. Да ме молят, да изтегля жалбата и да го не съдя. Не го съдих. Бесовете ме бяха пуснали. Жалбата май помогна да го махнат. После се поздравявахме като първи приятели. Цивилни.

пп.рисунката е на Влади Михов.

НЕВЕРОЯТЕН ХОРОСКОП ПОД ЗНАКА НА ЧЕРНАТА ДУПКА НА ВЕНЕРА. ЗА 15-06-15. И НА ТРИТЕ ШЕСТИЦИ И НУЛАТА.

 ОВЕН.
 Обич. Ще ви обичат и ще обичате. Некои ще обичат хайвер, други боб. Некои ще обичат даже съпрузите и съпругите си. Ще ги обичат, само ако има салата и ракия.
 Секс ще има. Ако има ракия.
 ТЕЛЕЦ.
 Печалба. Ще си спечелите най- вече врагове. Некой, где си купят билет от лотарията за 5 лева, ще спечелят два. Най- много ще спечелят тези, где си не купят билет.
 Секс ще има. Внимавайте! Ако ви хванат, ще спечелите и бой.
 БЛИЗНАЦИ.
 Веселие. Ще пада веселба. На работата, в къщи и на улицата. Ще пада веселба навсякъде, где се появите. Вчера не трябваше да си правите нова прическа.
 Секс нема. Нема да има, докато си не смените прическата.
 РАК.
 Подем. Небивал подем. Първо ще Ви подемат в къщи за пари. После ще ви подеме началникът. После вие ще подемете прането и готвенето.
 Секс има. Квото пипнете, се подема.
 ЛЪВ.
 Болка. Ще изживеете невероятна болка. Тия, где препиха у неделя, ще ги боли главата. Некой ще ги боли палецът на крака, що е с малки обувки. Най- много ще са тия, где ще ги боли оная работа.
 Секс нема. Стига толкова болка!
 ДЕВА.
 Работа. Некой ще работят даже и на работата си. Най- много ще работят тия, где са без работа. Некои даже ще си изперат чорапите на ръка. Поне единия.
 Секс ще има. Вибраторът ще работи.
 ВЕЗНИ. 
 Чистота. Ще изчистите мислите си. После ще изчистите в къщи. Посл некои ще се изкъпят, а после ще изчистят банята. Препилите ще си изчистят червата, а трезвите ще избистят след тях.
 Секс ще има. Мръсен. Нема по чиста работа, от мръсен секс.
 СКОРПИОН.
 Срах. Ще преживеете невероятни страхове. Цял ден ще се страхувате от нещо неизвестно. Няма да разберете какво е. Ще го усетите когато вечерта седнете на леглото си. Страшилището е у тъмното, под него.
 Секс нема. Страшилищата немат нужда от секс, а от кръв.
 СТРЕЛЕЦ.
 Спомени. Ще си спомняте за миналите дни. Некои ще си спомнят за минали нощи. Има вероятност да срещнете стар спомен.
 Секс ще има. Със стария спомен. Носете си презерватив. Помните ли стария трипер?
 КОЗИРОГ.
 Промени. Некой ще си сменят работата, други матрака, а трети физиономията. Некой ще си сменят чорапите, а други кожата.
 Секс ще има. С нов партньор. Сменете и стария презерватив!
 ВОДОЛЕЙ.
 Новини. Некой ще получат писмо от близък човек. Други ще получат писмо от свети Петър. Тия с писмото от светията, ще влязат и у новините. Има вероятност партньорът ви да получи новина за Вас, и пак да влезете у новините.
 Секс ще има. После ще сте у новините пред блока.
 РИБИ.
 Път. Ще пътувате дълго, дълго. Едни със самолет, други с влак, трети с рейс. Най- дълго ще пътуват тия, где им се строши колата.
 Секс ще има. Попътен.

АНАЛИЗИРАНИТЕ НОВИНИ. 14-06-15. ПОЛИЦАИ ПО НАСЛЕДСТВО И БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК.

 ОТ СТРАНАТА.
 *Полицаите протестират. Искат вече и оставки. До оня ден искаха да се пенсионират рано, да взимат добри заплати и да не работят. Сега, освен оставки, искат, при пенсиониране, на техните места да се приемат само деца и близки роднини на полицаи. Да видят колко тежък труд полагат.И сега е точно така. Наследствено, ама неузаконено.
 *У Орландовци бой между българи и цигани. Засега у ареста са петима, у Пирогов шестима, ама у Орландовци нема нито един. Засега.
 *САЩ ще карат танкове в България. Най- после. Дано не се налага да ги изкарват.
 *От 15 до 19 над България ще лети АН 30 с руски инспектори на борда. Договор за открито небе. Умоляват се гражданите с незаконни казани, да се въздържат през тези 5 дни от варене на ракия. Ако до казана има летище, може и да варят.
 *Градовете се напълниха със змии.Това могат да го потвърдят всички женени мъже.
 *У северозапада жега. Може да се реже с нож.
 *А днес е празника на вси светии. На българските светии. Не се молете на чуждите!
 ОТ СВЕТА.
 *Танцьорка, еротичен модел, стана принцеса. Светът вече не е същият. Преди време една християнска принцеса, намалко да стане мохамеданска.
 *Преговорите с Гърция продължават. Гърция каза, че ще се съгласи на исканите реформи, стига тия, где искат реформи, да реформират гръцкия дълг на 3.78 евра.
 *Хилъри каза, че заплаха за САЩ са Русия, Иран и Северна Корея. Пропусна да каже, че най- голямата заплаха за САЩ е САЩ.
 *Украйна съобщи за шестима нейни войника в Донецк. Засега Русия не е съобщила за нито един убит войник от Русия. Нема и да съобщи.
 *До Куба бе открит кораб, изчезнал в Бермудския триъгълник през 1926 година. Празен. Скоро ще бъдат открити и други. Бермудският триъгълник е решил да става добър.
 *У у Германия слон стъпка човек. Скоро ще тъпчат и пингвини. Глобално затопляне.