Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 17 август 2016 г.

ЗА КАУЗИТЕ И KAUSA PERDUTA

Днес се замислих за каузите /Кауза е общо дело, идея или интерес, мащабността и значимостта на което предопределя обединяването на усилията на повече хора, с оглед постигане на желаните резултати/. А после се замислих за това, где се случва днес. И защо се случва. Вече съм ви говорил за плановете на света и световните планове. Световните планове се правят от хора. И никога не се случва това, где са го планували. Случва се това, где го планува светът. Едно време имаше каузи. Европейските държави имаха кауза да станат една общност. И станаха. Тук плановете на света и тия на хората съвпаднаха. После каузата на Европа стана да мери краставиците. А на светът това май не му хареса. САЩ имаха кауза да са световен лидер и миротворец. После президент стана Обама. И измисли кауза САЩ да са си САЩ. А светът да го духа. По плановете на света стана точно той. Защото не му хареса меренето на краставиците. И се освободи място. И се появи един с кауза. Или много каузи. У Кремъл. И той не знаеше каква кауза гони, ама я гонеше. А у ЕС мереха краставичките. И не видяха, че една от каузите му е да срине ЕС. И почти успя. Ама навреме се усетиха. Causa perduta.  Ама той не се отказа от тая кауза, а за капак подгони и другите каузи. Крим. Сирия... Всичките му каузи са обречени на неуспех, поради простата причина, че планът на света е друг. И скоро ще го разберем. Обаче не може да се отрече, че успя да обедини руснаците. Зад малоумни каузи, но успя. А Китай е далеч и не се знае каузата, где гони. И той май забоксува.
Та каузите са движещата сила. Умни или малоумни. Жестоки или нежни. Свят без кауза е обречен на гибел. И това се вижда постоянно. Едни малоумници могат да го сринат. Хора, где искаха да имат кауза, а нямаше кой да им я даде в света, где живееха. И я намериха. Каузата им е да сринат този свят и да отидат в рая. При девствениците. Или у мавзолея в Москва. Това е по плана на света. Омръзна му май да е такъв. Свят без каузи.
Ако не вервате, че каузите са движещата сила, ми кажете каузата зад която ще застанат българите? Ако няма такава, ще ви кажа плана на света. Или вие се сетете сами какъв е той!

Р. Антов