Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 1 февруари 2016 г.

ПИСМО ДО КАЛФИН. НОМЕР ПЕТ.

  Другарю, Калфин,
 От неколко дни постоянно мисля за вас и некои ваши близки от женски пол. Тази сутрин ви гледам по телевизията. Говорите мазно, мазно и лъжете като дърт египтянин. И аз, като редови българин може да си мълча, когато нещо не ме засяга лично, ама засегне ли ме, пищя на умрело. Що ми писна. Знам, че тарикат мъж не писка, ама ще пищя, не само за мен. Пак за инвалидите иде реч. За тези сто и петдесетина лева, где ги взимат 99% от тях. Знам, че много хора, ако разбира се прочетат писмото ми, ще писнат, що имало фалшиви инвалиди. Други доволно ще потриват ръце, що си прецакал съседа им. А вие добре сте си научили урока. Разделяй и владей! Вашата партия го владее до съвършенство.
 Та на думата. Ще направите комисия, где след като от ТЕЛК кажат какво да не работи инвалид, ще казва какво да работи. Така хем ще се преборите с фалшивите инвалиди, хем ще помогнете на истинските. Що сега нема контрол. Или не знаете какво работите, или пак лъжете като дърт египтянин.
Ще ви обясня процедурата. Отиваш на ТЕЛК. На всеки 2 години. Няма пожизнен инвалид у работоспособна възраст. Даже да нема ръце и крака. След като излезе решението, го пращат у НОИ и на още няколко места и чака. 14 дни. Да го обжалва кой иска. После НОИ го обжалва пред НЕЛК. Значи има кой да контролира ТЕЛК, а ти лъжеш, че нема. После го взимаш и го носиш у социалната служба. Заверено. Там се редиш с мургави българи и ти идва да потънеш у земята от срам, що се чувстваш просяк, даваш решението, а те ти дават неколко листа, та да кажеш кво искаш. Ти казваш, че искаш работа, ама те ти дават безплатен билет за БДЖ. Да се возиш с инвалидната количка. И 20 лева за лекарства, где струват 100. Значи и сега има служба, где ни дири работа, и тя е точно във вашето министерство. А това значи, че като казваш, че нема такава служба, не знаеш какво работиш и не си заслужаваш заплатата, или пак лъжеш, като дърт египтянин. Що си не кажеш, че искаш да прибереш мизерните пенсии, где инвалидите обикновено ги дават по болници, аптеки и лекари, а го усукваш като стар егип, опа, като стар комунист. Излъгахте и, че хора не ходят на ТЕЛК, щото нема да ги вземат на работа. Като дърт египтянин. Ходят, ама като подават молби за работа крият решенията. Нема луд, где да вземе инвалид на работа, та после да не може да го уволни.
 Ама да приемем, че тази комисия заработи. Неподкупна. И аз отивам. С решението, в което пише. Цитирам моето. Пред мен е. С едрите и дребните букви:
 "Противопоказни условия на труд: ТЕЖЪК ФИЗ. ТРУД, ГОЛЯМО ПСИХ. НАТОВАРВАНЕ, НОЩЕН ТРУД, РАБОТА НА ОТКРИТО, НИСКИ И ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ"
 А сега ми кажи, кво ще ме пратят да работя. Аз ще ти кажа. Проблем е само "ГОЛЯМО ПСИХ. НАТОВАРВАНЕ". У България такава работа нема. Зверски се натоварвам, само като се сетя за вас и колегите ви. Психически и физиологически. Психически ме боли ме главата, а физиологически ме лови диария. Та има една работа. Що ме не пратите посланик негде по света! Ни да е топло, ни да е студено. Например у САЩ. Или поне Англия.

 пп. Да се не чудите, за какво е снимката. Нали виждате, где съм фанал тоя велик филибеец. Скоро и вие ще ме хванете там.

 Р. Антов                                                                                                             01. 02. 2016