Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 19 юли 2018 г.

ЗА САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО, СОЦИАЛИЗМА И ВИБРАТОРА

 Обичам да пиша за социализма и живота по онова време. Други пък обичат социализма, правешкия каскет и живота по онова време. И оня ден разказвам, как се е живяло на село. Празни магазини и мизерия. А един френд ме обвинява, че лъжа. Аз искам аргументи. Той казва, че в града всички магазини са били претъпкани. Не го приемем за аргумент, защото не съм писал за града. А той ме пише, че в селата се е живеело прекрасно. Благодарение на самозадоволяването. Те тук първо умирам от смей, после решавам да напиша за самозадоволяването.
 Първо да ви кажа, какво имаше той предвид. Значи селянинът соцтруженик отива на работа. Работи 8 часа на ден и в края на месеца взима заплата. С тая заплата може да си купува черен като тухла хляб 5 дни, а на шестия ден бял. В четвъртък можеше да си купи салам. Ако се дореди. В петък можеше да си купи риба и пиле. Ако остане. Един път за десет години можеше да си купи кола, апартамент за 20, а телевизор за една-две години. Явно неща куцаше в задоволяването, щом за всичко имаше опашки и чакане. И връзки. Без връзки задоволявахме потребностите на СССР от месо, хляб и цигари. С предимство. За наще потребности, кво остане. А те не беха големи. Ако некой имаше по големи потребности и притенции към соца, го пращаха на едно място, откъдето ще не ще, ще задоволява потребностите на соца. Та да си продължа мисълта.
 И понеже, защото, когато държавата не може да задоволи твоите потребности, нищо, че 8 часа си гърбил да кило кучешка радост, ама няма откъде да си го купиш, ти теглиш майната и на държавата, правешкия каскет и соца и минаваш на самозадоволяване. След като си работил 8 часа, почваш да се самозадоволяваш. Градинка у камъните до реката. Хубавата земя е в ТКЗС то. Ливада на майната си в гората. Ливадата у блока е за кооперативните крави. И гледаш две козички и две овчици. И магаре. И прасе. И кокошцици. И доматки. И краставици... Опа!!! Като казах краставици се сетих, че бях почнал да пиша нещо за самозадоволяването. Те на те това се дължи отрицателния прираст в България. Ако не вервате, проверете възрастовата и етническа структура на населението в България през 1986 година. А на неразбралите, ще обясня по-образно. Начи представете си, че сте се опънали гол на спалнята. До мъжете Саманта Фокс и комшийката. Голи. А те маат и се самозадоволяват. Или ако сте жена, а до вас е комшията и Брад Пит, а вие сменяте батерията на вибратора и се презамозадоволявате. А има древна българска мъдрост: САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО УБИВА ВСЯКА НАЦИЯ.
 Това е. Ако имате нещо да добавите, съм на линия.