Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 4 септември 2015 г.

АНАЛИЗИРАНАТА НЕНОВИНА.

 Малоумието в повечето новинарски сайтове и социални мрежи мрежи, тия дни ми дойде в повече. Като работещ пенсионер имам достатъчно свободно време да гледам, чета, слушам и да мисля. За да не съм кон с капаци. И понеже новините идват най- вече от социалните мрежи, ще почна оттам. Или от малко по далеч. От руските ТВ канали.
 Руските новини почват с Украйна. Там фашистите стрелят, а сепаратистите пазят мирните жители. После Путин наглежда някой строеж, дава наставления, некой поп му целува ръката и се минава на САЩ. Невероятна омраза. От един месец Европа стана по - добра, ама САЩ ще я съсипе. САЩ са виновни за бежанците. И именно те, ще съсипят Европа. И в социалните мрежи и българските сайтове се почва немедленно копи - пейст от руски на български. В следващия момент по руската ТВ дават, че Европа има грехове към тия хора, и сега ги изкупува. И пак копи - пейст. А в същото време Европа се огъва, ама не се предава. Що са хора. Една проста сметка показва, че цяла Сирия да се изнесе, на 25 човека у ЕС, ще се падне един бежанец. У България на десет българи се пада един циганин, и пак сме живи. Явно някой вижда това, и по руската ТВ дават, че Европа приема бегълците, та да ги експлоатира като роби. И феновете у България почват да скандират същото. Едно към едно.
 Та кой е кон с капаци!?
 А вчера гледам, че пише,  че Русия се включва в борбата срещу Ислямска държава. Пак не сте доразбрали нещо. Русия се включва в борбата срещу Ислямска държава, на страната на Ислямска държава. Елементарно, Уотсън! Ако воюваш срещу тоя, где воюва срещу ИД, на чия страна си?
 пп.Що не копи - пейст курса на рублата. Днес един долар се разменяше срещу 67 рубли. Преди година и нещо за 33.