Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 11 юли 2015 г.

ИСТИНСКА ИСТОРИЯ ЗА НЕЗАРАЗЕН С ТРИПЕР, АМА БОЛЕН ОТ РАК. И КАК СЕ ТЪРСИ РАБОТА.

 Днес се видях с един приятел. Няма работа, ако намери, не го устройва, ако го устройва, чорбаджията не го устройва приятеля ми, що много знае, а нищо му се не прави. Седи без работа и реве с глас. Та се сетих.
 Преди години. Търговията върви зле. На държавната работа не съм взимал заплата с месеци. И ми звъни един приятел. Девети май.
 - Искаш ли да изкараме малко пари?
 - Кой луд не иска!? Ще има ли емоции?
 - Ще има достатъчно и от двете. Ще ловим рапани. Аз ще се гмуркам, а ти ще стоиш в лодката. Имам всичко. Кога тръгваме?
 - Само да сдам магазина на невестата, държавния стол на счетоводителката, невестата на комшията и идвам.
 Вечерта казвам новината на невестата, децата и на никой друг. Следващата вечер съм у София.
 На 11 май сме пред Калиакра. Свиваме вляво, после вдясно. И след едно завойче, се показва дивата красота на Болата. Бях влюбен в това заливче. Бях. Сега не е същото. Спускаме се на плажа, събличам се и скачам във водата. ледена е. Плувам малко и излизам. Разпъваме палатки, навеси, маси и столове. Вечерта седим до късно и правим планове.
 На сутринта сме във водата. Емо надява бутилките и скача. Излиза след десетина минути.
 - Тръгваме си. Предупредиха ме за сърцето. Вярно не става. Вече не мога да се гмуркам. Години.
 Аз седя в лодката и виждам как плановете рухват като циганска къща пред общински булдозер.
Излизаме и пушим. Не мога да си представя, как ще се прибера. Познава ме половината град. Комшиите знаят, че няма да ме има доста време. И се сещам.
 - Дай бутилките и почвай да ме учиш!
 След половин час съм в залива. 40 годишен кандидат удавник. Кой не е пробвал,не знае каква е първата емоция. Страх. Неописуем страх. И ужас. Да дишаш под водата. Гълтам вода, въздух и риби, и се боря да стигна дъното. После Емо се сеща, че съм дебел, и ми слага още олово. Стигам дъното и полягам на него. Така издишвам две бутилки.
На следващия ден сме в открити води. Скачам от лодката и тръгвам към дъното. Ив Кусто ряпа да яде. За гърба ми и вързана малка шамандура. Да се знае где съм. И тогава откривам морето. Това, где мислех че съм го открил преди 100 години. Цялата красота и тишина на света. И лекота.  Забравям всичко и плувам, плувам, плувам... Раците гледат свирепо, медузи се лепят и парят устните ми, попчетата отегчено ми правят път. Мидите, отворили черупки, дишат вода, а рапаните правят рапанчета. Групово. Над водораслите се мяркат два кефала и панически побягват. Морските кончета почиват, а морските игли се чудят, как да зашият накъсаните водорасли...
 После въздухът в бутилката свършва и излизам. Виждам лодката на два километра. На жилетката има свирка. Свиря яко и виждам, че ме вижда. След малко съм в лодката. Най - щастливия човек на света.
 А Емо плаче. Щамандурата ми се развързала още в началото. Той я прибрал и тръгнал след балончетата въздух, но ги загубил. И стигнал до извода, че съм се удавил. Ревал и се чудил, как ще каже на невестата, как ме е удавил.
 После сме на брега. Пием водка "Флирт" и пушим "Ориент експрес". Спряха ги, гадовете. Нямаше по добри цигари от тях. После, след часове, той пита:
 - А рапани имаше ли?
 - Имаше. Милиони. Ама забравих, че трябва да ги събирам.
 Стояхме три месеца. Аз у водата, Емо у лодката. По 4 часа на ден. В лодката бе кошмар. Дойдоха и невестите и децата. Моите се научиха да се гмуркат. Не за рапани. За кеф. После се прибрахме. Пари спечелихме доста,ама повече похарчихме. Един ден изкарахме 410 долара. Това бе рекордът.
 Когато се прибрах в града, бях свалил 30 кила, черен, с бяла от солта коса. Авторитетите сред съседите ми, стигнаха до извода, че съм болен от рак, слабея и до седмица, две ще ритна камбаната. Даже някои ме и питаха. Само казвах:
 - Здрав съм.
 А това вече бе убедително доказателство, че ще мра. Сега, като се замисля, и един трипер не хванах там като хората. Невестата дойде преди да свършат презервативите.
 Ама друга ми беше мисълта. Ако не можеш да си намериш работа, създай си я! А ако изкарваш и пари, е царствено. Ако има и приятни емоции, вече е божествено.

АКТУАЛИЗИРАНИТЕ НОВИНИ У ДЕСЕТИНА РЕДА. 11-07-15. ДУХАНЕ, СЪРДИТ ПЕТКО, И ПРАВОСЛАВЕН ПОП ЗА МИР.

 ОТ ЯЗОВИРА.
 *Вятър, салата и студена ракия. Пешо улови два сома. 4.500 кг. и 5.100 кг. Роси улови моментите на улавянето, но изпусна най - големия сом. Сигурно е бил 500-600 кила, ама нема как да се измери сом, избегал у водата. Бенджи спи по цял ден. Нема по - мързеливо куче от него.
 ОТ СТРАНАТА.
 *Нема утрепани по пътя. Има недотрепани. Засега.
 *Една утрепала бебето си, що не си е пила хапчетата. Поради същата причина, политиците може да утрепят България.
 *У Гърмен нема да събарят две къщи, где требваше да ги събарят. От евросъда по правата на човека, ги питаха, где ще живеят хората, где сега живеят у къщите, где требва да се съборят, та да да не живеят хора вече у къщи, где требва да се събарят. И аз това питам от доста врема. Що като събориш къщата на некой, где нема друга къща, той все некъде требва да живее. Тогава има опасност да дойде неканен у вашия град, село, квартал или дом. И да събори вашата къща.
 *А у съдебната власт некой не ще реформи. Що ли?
 *Иван Костов е виновен за фалита на КТБ. От 1997 досега е виновен за всичко.
 *А на Слънчев бряг се пият 830 литра твърдо гориво. На час. Това е и основната причина, по плажовета да има медицински пунктове. Безплатни.
 ОТ СВЕТА.
 *Ципрас победи Европа. На "Не се сърди човече". После победи и 60 % от гърците. Загубиха тия, где след референдума се кефеха, че са спечелили. Нема друг такъв измамник.
 *Опа, има. Ксенов е високопостовен руски чиновник, близък до Путин и шеф на агенция, где се грижи за свободата на словото. Та тоя същия, помоли руснаците да не ползват фейсбук, що е американски. Помоли ги, да ползват руския му вариант VKontakte. Не греша. Става въпрос за руската социална мрежа, чиито собственик и създател, Дуров избяга от Русия.А избега от тия, като видят нещо, где не подлежи на контрол, все едно бъркат в ел. "контакте" с пръсти.
 А говорителят на суперправославния московски патриарх, заяви по РУСКАТА телевизия, че комфортът и спокойствието вредят и ще доведат до изоставяне от бога. Накрая каза:
 -Мирът сега, слава богу, няма да е дълъг.
 *А САЩ казаха, че не искат да воюват с никого, ама за всеки случай ще се позатегнат за една война. Слава богу! Украйна се не беше затегнала.
 *А един агент на ФБР откраднал наркотици. А българските агенти не крадат. И полицията не бие. И са неподкупни. И са съсипани от работа на 40 години. И ...
 *А у Норвегия миналата година, полицията е изстреляла два патрона. Халосни.