Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 3 април 2015 г.

ЗА РУСИЯ И ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ.

 Четох призива на Ципрас за отпадане на санкциите срещу Русия. Гърците винаги са били тарикати. Допреди 30 години бяха със САЩ. Сега са с Европа, и са в Европа. И винаги ще са там, въпреки, че на някого, хич не му се ще. Ако разбира се, Европа не ги изгони от Европа. Гърците просто нямат по-добър избор. Ако имаха, биха избягали на момента.
 И Русия беше в Европа. Допреди две години. Беше и партньор на НАТО. Ама избра Азия.
 А Русия не е избор, и не може да бъде избор за никого. И Путин прекалено добре вижда това.
 Преди месец, Лукашенко заяви, че ако Русия няма долари, за да си плаща месото от Беларус, има други, где имат долари. Казахстан е друг свят. Става ясно, че Русия иска да доминира в този съюз, ама Казахстан и Беларус не искат това.
 БРИКС се разпадна, преди да е създаден. Никой не иска да има за търговски партньор страна, която днес анексира чужда територия, утре поддържа военен конфликт в съседна държава. И не иска в този конфликт да има победени и победители. Един мир в Украйна не би бил никак добър за нея. Би бил добър за всички останали.
 Китай е друга вселена. На 6000 години.
 Спря Южен поток и ще почва Турски поток. Ама таман никога. Турция не е България на Станишев, та да се дупи. Там правят бизнес. Политиката само му помага. А турците са стари търговци.
 От санкциите срещу Русия губят всички. Губи ЕС. Губи САЩ. Ама най-вече губи Русия. Тя е свикнала. То е ясно, че държава, която няма никаква икономика, дори като загуби малко, губи много. Лихвеният % в Русия не дава на бизнеса да диша. Не му дава олигархичната структура на икономиката. А стълбът, на който тя се крепеше, се оказа глинен. След като 70 % от БВП на една държава се формира от суровини, то е ясно, че един срив в цените, ще срине цялата икономика. Ако беше нормална държава, щеше да срине и правителството. Ама не. Правителство и президент дрънкат пушки и тръбят, колко са велики. Как никой не смее да ги нападне. Нищо, че нема желаещи да ги нападат. Нападат само те.
 Не е трудно да се съзре дългата ръка на Кремъл в събитията в арабските страни. Всичко тръгна от Сирия. Те и Иран май бяха единствените страни, где дружаха с тях. Сега проирански настроени араби се бият у Йемен. Става въпрос за петрол. И по-точно за цената му. Не може да имаш само петрол и пушки. Трябва да можеш да го продаваш изгодно. Замисляли ли сте се, що по цял свят се гърмят терористи мюсулмани, а у последните години у Русия нито един. Нито един и у Чечня. И защо цял свят направи коалиция срещу ислямска държава, а Русия  воюва у Украйна и се опитва да плаши натовски моряци със суперневидими изтребители, где самите пилоти не могат да ги видят. Задайте си този въпрос! А Англия и Америка отдавна са при арабите. И доскоро добре се разбираха.
 В същото време американският долар скача. Щото зад него има икономика. А това е добре за ЕС. Що еврото поевтинява.И що има пазар. Огромен пазар. Китай никога няма да се обърне срещу ЕС и САЩ, що нема къде да си продава стоките. И що парите у Китай са американски и европейски. За другите азиатски страни да не говорим. Турция и тя. От 20 години чака за Европа, а не за Евразия. Африка е забранена зона за Русия. За Южна Америка да не говорим
 Историята е ясна. Русия пак ще победи. Крим ще остане неин. Ама ще загубят всички руснаци. Като впрочем, е ставало винаги. А Путин ще е президент до гроб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар