Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 10 април 2015 г.

ВОДЕЩАТА НОВИНА НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК

 Днес сме 10.04.2015 година. За некой е 09.09.1978. По какво ще познаете, коя дата е вярната.
 Днес България е пълноправен член на ЕС и НАТО. От доста години не е членка на СИВ и Варшавският договор.
 Нейният глас е толкова значим, колкото и гласът на всяка една държава, где е в ЕС и НАТО.
 Никой не те кара, да го обичаш насила. Вчера може да си спрял Южен поток, а днес да спреш Уестинхаус и Мариците. И Варшавският договор няма да прати танковете. И НАТО.
 Днес времето е прекрасно. Може да сложиш личната си карта в джоба и да обиколиш Европа. Едно време не можеше да обиколиш с паспорт даже България. Спираха те на 20-30 километра от границата. А границата я пазехме някой да не избяга. Сега я пазим някой да не влезе.
 Утре никой няма да те изпрати след института, по разпределение,  да броиш говедата и кокошките у ДЗС Шишенци. Може да работиш и живееш где искаш. Едно време работиш и живееш по месторождение.  Сега хващаш стопа и работиш у Германия. И живееш у Чехия, че е по евтино.
 Днес с една заплата си взимаш три телевизора. Едно време с пет заплати си взимаш един... След 10 месеца.
 Днес взимаш кола на изплащане. На момента. Едно време плащаш и чакаш 7-8 години.
 Да си жител на с.Бостан, и да купиш апартамент в София бе престъпление, за което се влизаше в затвора.
 Днес не трябва да обичаш партията повече, отколкото обичаш съседката. Едно време трябваше.
 Днес е Разпети Петък. Може да отидете на черква. Едно време не можеше. Религията бе опиум.
 Весели Празници!

2 коментара:

  1. Пълноправен член сме на ЕС и НаАТО и гласът ни точно толкова значим, като на другите само, че на хартия единствено.От тези покварени съюзи се погрижиха на власт в България да са единствено продажници, безродници и дупедавци.Така, че пука ми, колко сме били значими и, колко тежал гласът ни след, като сме най бедната държава и то не само в ЕС, ами и сред редица африкански държави.Южен поток го спря Бойко с протести финасирани от помолни обюества, като Америка за България и други.
    НАТО може да не са пратили танковете, но САЩ ги прати и от там си признаха, че сме фронтова държава.Колкото и да се опитват да ни лъжат, че нямало американски базив България истината е, че има защото те н еса съвместни.Там пиле не може да прехфръкне, както е думата.При Варшавският договор бяхме много по добре.
    Не знам как е било тогава, но сег аи да идеш в Италия, Испания на всякъде те гледат с подозрение щом си българин.Ако си на черно работиш без договор и лъжат с парите.месеци наред няма да си получиш изработеното или ще те лъжат със дребни суми, колкото да им бачкаш.Официално трябва да имаш официална работа или да си женен/омъжена иначе те гонят след определеният срок с черен печат.Сега в България само т. нар бежанци (всъщност имигранти търсещи по добър живот) влизат, защото от Турция ги пращат насам, а онези си имаш далавера с тукашните да ги приемат.Според оная безродница Кунева тези щели да решат демографският ни проблем.мамицата й проклета продажна гадина.
    Не разбрах с 300 лв какви са тия 3 телевизора дето сме можели да си купим.Да не би да имате предвид от някой битак.Елате да видите по селата какви заплати взимат хората и после говорете какво сме можели да си купим с една заплата.И кола съм можел да си купя ли?!Само, като ме видят безработен без никакви доходи на вратата ще ме върнат още.За да вземеш нещо такова на изплащане трябва да имаш много стабилни доходи много над средните.Все пак трябва и да се яде нали така?!

    ОтговорИзтриване
  2. Управниците ги избираме ти и аз, Александре.всички държави, где бяха в соцлагера и сега не са в ес, са след нас. същото важи за сърбия, македония, черна гора и албания. мен досега не са ме гледали с подазрение. Тия що седят у село за 300 лева? а преди месец си купих теревизор от техномаркет, телефункен за двеста и неколко лева. ако не взиме 700 лева заплата, за кво сме живи?

    ОтговорИзтриване