Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 31 декември 2017 г.

ЗА ЧНГ И ОСКОТЯВАНЕТО НА ЕДИН НАРОД


Снимка на Роси Антов.Това, което не го направи 500 години турско робство, 45 години социализъм и 28 години постсоциализъм успяха да го направят. Планово.
Първо и необходимо условие е, хората да се страхуват. Да се страхуват от всичко. От новото. От неизвестното. От това, да останат гладни. От властта… От всичко.
Успяха. После е лесно. Училище. Не училище, където те учат да мислиш, а да не мислиш. Учебниците написани. Ясно. Оценките според наученото. Заплатата на един учител по-малка двойно от полицейската. От армейската. От чиновническата. Горе долу колкото заплатата на една чистачка в общината. И излизат новите българи. 90% немислещи. Нечетящи. Неграмотни. От телевизията Слави пее за френската гимназия. Биг Брадър показва новите ценности. Врачки баят дистанционно. Народът масово забогатява от лотарията. Бойко реже ленти. Нинова язди коне. Динко, облечен в народна носия, лови терористи. Сидеров прави граждански арести. Мишо бирата прави бира, бог да го прости! Изпълнителната власт заповядва на съдебната. Законодателната власт избира изпълнителната власт. Каракачанов дебелее и скоро ще стигне Пеевски. И ще скъса копчетата на костюма си. Кметове дерибействат по села и градове. Чиновници дерибействат. Министри дерибействат. Дерибействат депутати…
Фалира банка. Народът плаща. За да дебелее некой дебел. В Ружинци правят стадион като Маракана, за да откраднат едни пари. По европрограма. Евросубсидията за земеделие стига до наши хора. Наши хора печелят обществени поръчки. Преди празниците 2% от Пирин се дава на кипърски безработен. Точно преди празниците. Подаръче. А местните се кефят. Защото ще има на кого да слугуват. Северозападът пропада. Няма нито лифтове, нито пътища. Да не говорим за предприятия. Никой не инвестира там, където 90% са неграмотни. Даже и да им подарят 100% от северозапада ще е същото. Там живеят кметовете и чиновниците. И няколко техни човека. Останалите са умрели. Живи умрели. От страх. Да не загубят това, което нямат. А може да имат. Ако могат да мислят. И не ги е страх. Прочем, така живее 90% от България.
Та общо взето, така си живеем. Без да мислим. Под звуците на великата чалга. И нещо интересно става. Още от училището. Вместо да интегрираме ромите, те интегрират нас. И не печелят те. Не печелим и ние. Печелят ония, които искат да ни накарат да не мислим. И да се мразим. И добре печелят. И добре папкат.
Ако не вярвате, вижте как им се закопчават костюмите. Ще им паднат копчетата.
Прочем, ако човек се замисли, ние ги храним добре. И дебелеят. А ако се замислим повече, дебелеят, защото живеят спокойно. И не е лошо преди целокупния народ да оскотее, да им развалим рахатлъка. Току виж свалили некое кило. Здравословно е… Най-вече за нас. Десетте процента. И за останалите 90% ще е здравословно.
Айде чао! И весело посрещане на новата година. 2018. Двадесет и първи век е. Ако не вервате, питайте некоя врачка! После си купете билет от лотарията! За да спечелят. А после си платете данъците! За да спечелят.
Край! Конец!



Роси Антов

2 коментара:

  1. Доста тягостна равносметка в началото на новата година, за съжаление е много точно.

    ОтговорИзтриване
  2. Тягостно, но вярно.Точна дисекция на случващото се. Мислещите са повече от немислещите, но последните са захванали кокала като бездомен пес, спечелил джакпота от лотарията. Какво да кажем за Северозапада. Оформил се е като анклав на малограмотни и безработни. Повечето читави хора се изнесоха отдавна от този иначе хубав край. Всичко отива приемуществено за два три града в страната. Другите живеещи на непревилигировани територии да духат супата в нейния студен вариант, както бе казал преди време един виден мислител. Тъжно и за земеделието. Понеже съм близо до сектора, и имам преки впечатления. До парите се докопват всякакъв род консултанти, маскирани като "земеделски производители", а за онези, отглеждащи чушките и доматите, остават само дръговете. И никой не иска да промени нещата. Вместо да се въведат инструменти за управление на риска, които да направят фермерските доходи зависими само от капризите на времето и пазара, те сега са зависими от други фактори. Това дали ще мине или не даден проект, зависи от това, дали ще има процент за всички по веригата- консултанти, експерти, депутати.

    ОтговорИзтриване