Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 2 юни 2015 г.

ПЪРВОСИГНАЛНИ СИГНАЛИ НА ВТОРИ ЮНИ.

 Сирените вият. Втори юни е. Стоя на терасата и гледам. Пред входовете седят хора. Пред моя вход седи едно семейство, где ме агитираха да гласувам за Атака и да не санирам жилището си. По пътя вървят коли. Една спира. Двама с колелета и неколко пешеходци не спират. В двора на близкото училище децата са застанали и отдават почит. Тия деца, где според тия на пейката не отдават почит на нищо. Застанали са на ъгъла на улицата и неколко момчета и момичета. От тия, где тия, где седят на пейката, ги плюват, че немат ценности. В небето летят стотици гълъби. Дали ги е стреснала сирената, или и те отдават почит, не съм сигурен. Сигурен съм в едно. Когато младите отдават почит, нищо не е загубено. Имаме бъдеще. Немаме бъдеще с тия, где седят на пейките.
Немаме бъдеще и с първосигналните. Те може да се спрат, та дано некой види какви
патриоти са. Първосигнално спиране.
 После преглеждам новините. Най- четената новина е, как руски СУ-24 прелита над американски разрушител. Американците пак подават рапорти за напускане и се насират. А коментарите са невероятни. Възхвала на руската мощ. Първосигнално. Навсякъде към новината има клип. Пускам го, с надеждата да видя насрани натовци и невидим руски самолет. А на клипа ето какво се вижда:
 Некой моряк от разрушителя, е насочил камера към облаците. Значи самолетът е засечен поне преди половин час. Морякът е имал време да си вземе камерата и знаейки откъде ще дойде самолетът, я е насочил в точната посока. Значи некой моряци са имали време да насочат и ракетите към самолета. Надявам се, пилотът му да не се е насрал. После се чуват шеги, а аз очаквам звуци от насиране. После се появява някаква пушеща развалина. Великият СУ 24. Произведен през 1975 година. Четиридесет годишно страшилище. Е нема такъв смях.
 Та това беше пример за първосигналност.
 Затова, когато чуете сирена следващият път, се спрете!
 Понякога се спирайте и без да ги чуете!
 А когато се спрете, помислете!
 Първо помислете, що сте се спрели!
 После помислете, що некои не са се спрели!
 После помислете за Ботев, България, българите, циганите, турците и кравите!
 После се сетете, що сме на това дередже!
 А най-после се съберете второсигнално българите, турците и циганите, па строшете главите на тия, где ви докараха на това дередже!
 Това е. Честит празник!

7 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Само не разбрах какво общо имат граничните инциденти между Руски и сащиански войници със втори юни? Освен че автора не е схванал какво точно първосигнално възхваляват проруските възхваляващи.

    ОтговорИзтриване
  3. Е па възхваляват руската мощ, нема да възхваляват американската. Става въпрос за възхвали, които не почиват на реални факти, а на прочетена и неосмислена публикация. Примерът май не беше точно за втори юни, но пак става въпрос за първосигнална реакция на българи. А в България примери хиляди. Има ги в предните ми публикации.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едни възхваляват руската, други американската. Ако ще говорим за първосигнално възхваляване, редно е да коментираме и двете групи. Особено американската група, понеже тя ни управлява от 25 години и тя е социално значимата. Проруската е интересна повече като куриоз, или социален феномен. Тя няма власт, не и е дадена толкова гласност по медиите и не е толкова шумна, колкото американската група.
      ПС. А по въпроса за прочетената и неосмислена публикация, мисля че и вие имате още какво да осмисляте. :) Самата идея на тази пропаганда е че новите модули за РЕБ качени на старичкото Су могат да заглушат системите на модерния американски разрушител, така че той да не може да насочи ракетите си и да е лесна плячка за този стар самолет. Неразбирането на този подтекст не е пример за първосигналност. :) Но си е неразбиране. А дали наистина РЕБ на руски бомбардировач наистина може да заглуши ПВО-то на американски разрушител е една отделна и техническа дискусия. Аз лично се съмнявам. Въпроса обаче е в неразбирането усещащо се от вашата статия.

      Изтриване
    2. в казаното има доста логика. трудно ми е да повярвам, че Русия може да разполага с някакво технология, где сащ не разполагат. а в случая с клипчето, тоя с камерата стоеше и чакаше да се появи самолетът. така, че явно е засечен много преди да излезе от облаците. не, че това има някакво значение. у украйна си се трепят, тия си бръмчат с корабчетата и хич им не дреме.

      Изтриване
  4. Браво! Точно и навреме казано! Дано повечето разберат, това, за което и ума си не искат да напрагнат и пуснат в действие ...:-)))

    ОтговорИзтриване
  5. Едва ли. Радвам се, че все пак има хора, где са го разбрали. Не мислех точно днес да се отплесвам от празника, ама то май няма начин. Отвсякъде е смрад и гадост. Не можеш да избягаш.

    ОтговорИзтриване