Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 11 юни 2016 г.

КАК ДА СИ НАКОПАТЕ ДИАМАНТИ

  Оня ден ви казах как да копате злато и обещах да кажа, как да копате и диаманти.
  Диамантът е наречен диамант, що е диамант. Твърд е, не ръждясва и е добър проводник на топлина. Не става за изолация. Става за резане на стъкла. Може да видите как реже у некой филм с Жан Клод Ван Дам. Топи се трудно, чак при 4090 градуса, ама на никой му не требва стопен диамант. Даже и диамант, сложен на 1500 градуса без кислород му не требва, що става само за писане. Намират се като кристали, влакна и люспи. 
  Ама това може да го прочетете в Уикипедия. Ето какво не може да прочетете там. Що е най големата тайна.Знаят я само българските патриоти. Един такъв ми каза, че в България е бъкано с диаманти. Имало ги било навсякъде, ама ще ни ги вземат колониалистите. Та проверих. И разбрах, че насам идва Дънди. Дънди Крокодила. Писна ми Дъндовци да ни грабят, та затова ето какво трябва да направи всеки български патриот. За да си останат диамантите при нас. 
  Първо ви трябва стъкло. И чук. И пинцети. И голема торба. Всичко 19. 50 лева. Ама проверете колко струва Кохинор? Инвестицията си заслужава. И тръгвате по реки и чукари. 
Когато пред вас видите нещо лъскаво го пробвате дали ще среже стъклото, и ако не го среже, го праскате с чука, та да не среже ходилото на некой турист. Не е диамант. Парче бутилка е, счупена от некой патриот, пеещ "Ставай страна огромная". Ако реже, го турате у торбата.
Ако пообиколите и не намерите, не значи, че няма, а че се крият. Затова взимате лупа. Още 10 лева. И тръгвате по камънаците с нея. Не всичко, где блести, е диамант. Пак пробвате. Ако пак не реже, пак трошите. Ако реже, у торбата.
  Ако и тогава нема, взимате микроскоп. Още 2000 лева, ама си струва. Диаманти ще се копат, не кюмур. И гледате. Ако блести и не реже, не е диамант. Трошите с чука. Ако блести и реже, е диамант. Прибирате у торбата. С пинцетите.
Ако и с микроскопа не видите, да знаете, че сте попаднали на най едрите диаманти. Такива в България е пълно. Не купувате нищо, а взимате кирката и лопатата, где купихте, та да копате златото. И копате право надолу. Към центъра на земята. Тунел. Кои са чели "Хиперболидът на инженер Гарин" пътем сбират злато. Малко преди да сте изкопали 6 371 110 метра, ще ги видете. Диаманти колкото жилищен блок. И пълните торбата.
  Та не е лошо, да се ловите у работа, преди Дънди да дойде! Копане му е майката.
  А най убаво тия, где вервате че тук има диаманти, да си купите само чук. И да се треснете с него по тъпите глави. 
  Та да ме не мъчите.


Р. Антов

Няма коментари:

Публикуване на коментар