Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 11 юни 2016 г.

КАК ДА КОПАМЕ ЗЛАТО И ДИАМАНТИ.

Постоянно попадам на статии, колко сме богати на злато, диаманти, смарагди, рубини, сапфири и кви се сетите. И съм сигурен, че е така. И, че некой ни копа златото съм сигурен. Ама се чудя, що не копате вие, где ревете, че некой ви копа златото у държавата!?
Сега ще ви обясня некои неща за златото. То е един от най -разпространените метали на земята. Има го в пръста, скалите, пясъка и водата. Копае се с кирка, лопата, багери и булдозери. Златото, где е изкопано, откакто се копае злато, се събира в куб, със страна 20 метра. Демек 8 000 кубика. Като се знае, че един литър злато тежи около 20 кила, изкопаното злато на земята тежи 8 000х1000х20=160000000 кг.
Дотук стана ли ви ясно? 
Сега ще ви обясня как да копате. Требват ви лопата, кирка, драга и легенче. 100 лева всичкото. У реките, где се броят за златоносни, се добиват по три грама злато от кубик земя. Златото го купуват по около 50 лева грам. Значи, ако промиете един кубик, ще изкарате 150 лева. Един кубик земя е дълъг един метър, висок един метър и широк един метър. И след като съм ви обяснил, как да го копате, да се не юрнете да копате! Не съм дообяснил. Затова потърпете малко!

Има вероятност, да не попаднете на злато веднага. Това е 3579 пъти по вероятно, отколкото да попаднете. Ако пък се ядосвате, че некой ви копа златото, вероятността пада на 1: 9876. Щом сте тъп, та да се ядосвате, че некой ви копа златото, нема как да разберете, где се крие златото. Ама както и да е. Та в най - добрия случай, преди да попаднете на златото, требва да изкопате 3597 кубика земя. А това е изкоп, дълъг 3000 метра, дълбок 1. 173 метра и широк един метър.

Ако не сте ме разбрали, приятно копане! Ако сте ме разбрали, наздраве!

пп. Утре ще ви кажа, как да копате диаманти. Ако сте софянци, ще ви дам тема за размисъл тази нощ. Погледнете Витоша! Представете си, че диамантите са под нея. У чували. После сметнете, колко кубика е Витоша.
Р. Антов

1 коментар: