Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 26 април 2015 г.

ПРЕДДЕВЕТОМАЙСКА КРАТКА ПРЕДИСТОРИЯ И ОЩЕ ПО КРАТКА ИСТОРИЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ХИТЛЕР, СТАЛИН И СЕВЕРНА БУКОВИНА

 На 23.08.1939 година се сключва договора Рибентроп-Молотов. Благодарение на този договор Полша е разпокъсана, а СССР се разширява с Литва, Латвия, Естония, Молдова и Северна Буковина. На 01.09.1939 Германия нахлува в Полша. На 17.09.1939 в Полша нахлува и СССР. На 18.09.1939 Германия и СССР излизат с обща декларация, подписана от Сталин, Молотов и Рибентроп:
"Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната."
 На 30.11.1939 СССР напада Финландия, поради което е изгонен от Обществото на Народите.......
 СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар