Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 19 юли 2015 г.

РАЗМИСЛИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ, СВОБОДАТА И РЪЖЕНИ С ДЕБЕЛИ ЗАДНИЦИ. И ЗА САНЧО.

  Налегнала ме една жега, мечтая за язовира, ама чета новините и коментарите под тях и се ядосвам, смеейки се. Що съм на работа.
Напоследък особено много ме ядосват коментарите, че  по нормалния свят протестират, а ние не протестираме, и затова тук не се променя нищо. Та се позамислих и реших да сведа до знанието ви некои общи положения на демокрацията, свободата и несвободата.
 Протестите, както и изборите не променят нищо. Ако се замислите, ще се убедите, че е така. Сменят се хора, партии и политики, а нещата кретат ли кретат. Та ето за какво иде реч.
  По комунистическо време нещата бяха ясни. Имаше три вестника, две телевизии и политбюро. И неколко десетки хиляди, где се грижеха да мислим правилно,да не мислим и да слушаме. Често  се споменаваше една приказка от турско - срещу ръжен се не рита.
Явно я помним добре. Не ритаме. Представяте ли си, 10 000 протестиращи как ритат ръжен!?  Не става. Тоя се засили да го ритне, оня го бутне, третият се спъне... А ръженът се смее... После играе по гърбината ви. На изборите избирате пак ръжени, и пак не може да ги ритнете. Та да ви кажа, как се рита ръжен.
 Отивате при някой ръжен у общината. Не си върши работата. Правите го културно на маймуна и го ритате по дебелия задник. Оттам при оня ръжен кмета. Когато десет човека минат при кмета, и се оплачат от някой общински ръжен, кметът ще го ритне. А все едно сте го ритнали вие. Що кметът на вас разчита, утре пак да е ръжен. Ако го не ритне, вие ще ритнете него. Значи ръжен се рита. Така стоят нещата с всички ръжени у държавата. У парламент, министерства, съд, прокуратура, полиция, болници, митници и кво се сетите. Обаче първо трябва да разберете, че ръжен първо се рита самостоятелно. Ако всеки разбере това, когото и да изберете, ще си помисли как да направи така, че утре да го не ритнете.
 Тук има една малка подробност. За да ритнете ръжен, трябва да се чувствате свободен. Роб ръжен не рита. А за да сте свободен трябва много малко. Просто да разберете, че сте свободен да ритате ръжени. Индивидуално. И да не ви е страх. Що ръжените се страхуват от вас повече, отколкото вие от тях.
 И друго. За да си свободен, не трябва да си престъпвал закона. Или ако си прескачал при съседката, не трябва да го знае никой. Що ръжените разбират всичко. И ви се радват, що сте като тях, нищо, че не сте ръжен. И знаят, че няма до посмеете да ги ритнете, що ще се спънете.
 Това е. А протести и избори не помагат. Свободата, Санчо....
 ПП. Снимките са две еднакви, що ми е много жега. С двете е по - хладно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар