Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 2 юни 2015 г.

ЗА ПАТРИОТИЗМА, ЦИГАНИТЕ И ХРАНУТНИЦИТЕ.

 Първо искам да ви кажа, да не търсите под вола теле! Не обичам циганите, арабите, турците, руснаците, американците и който и да е. Не ги и мразя. Обичам семейството си, приятелите си и България. Но това, где се случи днес в Гърмен ме потресе.
 Никога не съм вярвал, че това може да се случи тук. Явно повечето не осъзнават, че днес стъпихме на острието на бръснача. Потресаващото е, че се случи на най-светлия български празник. Явно малко хора осъзнават, за какво иде реч. А иде реч за същото, где се случи в Сърбия, Босна, Македония... Сега се случва в Ирак и Сирия. Омразата води само до омраза. Победители нема.
 Та на думата си. Цигански гета е имало преди 300 години, имаше при бай Тодор, има ги
и сега. Явно проблемът не е в гетата. Но да приемем, че е там. И че днес протестиращите бяха стигнали до гетото в Гърмен. Трошат къщите и гонят циганите. После кво!? Циганите все някъде трябва да живеят. И идват у некое село, где има старо гето. Или где нема. Озлобени и гладни. Не трябва да си велик мислител, та да се сетиш какво става. После ги гоним и от там. Обикалят, крадат и бият. После взимат пушките и си правят гето. И го бранят. И го разширяват.
 Значи това не е решение на проблема. Проблем не се решава, когато решението му създава десет нови проблема. Проблемът е в държавата. А нещата не са никак сложни. Гета е имало в САЩ. И там са били негрите. Ама боят не е помогнал.
 Ако държавата си е на мястото, първо щеше да накара циганетата да учат. Не ходят на училище, нема детски, нема помощи. Що го не правят, а само го пишат у правилниците!? Що некой взима заплата, а не прави нищо. Циганите крадат, ама ги не лови законът, що крадат на дребно. Е па крадат, що гледат, че и тия, где крадат на едро ги не лови законът. Е па сменете закона! Не щат да работят. Е па то не работи половин България, та кво остава за циганите. Не плащат ток!? Какво стана с частното енерго у Самоков!? Циганета крадат!? Е па направете им спортни площадки!...
 Та си задайте простия въпрос:
 -Кой печели от тая дандания днес?
 Не печелят нито циганите, нито турците, нито българите. Губим всички.
 Печелят една шепа хора. Днес ДПС спечели поне 5% нови гласоподаватели. Спечелиха и некои патриоти. Спечелиха и тия, где не са си свършили работата.
 Та следващият път недейте да скачате на циганите! И не се оплаквайте, че ги храните! Ако погледнете Закона за бюджета, ще разберете кои храните най-добре. После си задайте въпроса, защо ги храните! Не мислите ли, че ги храните, та да не храните и циганите. Май съм прав, а?
 А НЕКОЙ ЗАДАДЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА, ЗАЩО НЯМАШЕ НИТО ЕДНО ЗНАМЕ НА АТАКА!?!
 Следващият път не ходете до Гърмен, до джебчиите у Варна или до цар Киро! Виновниците са у държавните сгради по централните части на столицата, градовете и селата. Тия у гетата са жертви. Такива сте и вие.
 И ПО ПОВОД ПРАЗНИКА, ЕДНО БОТЕВО СТИХОТВОРЕНИЕ.
 снимката е на Кирил К. от Белоградчик.


             ПАТРИОТ

             Патриот е - душа дава 
             за наука, за свобода; 
             но не свойта душа, братя, 
             а душата на народа! 
             И секиму добро струва, 
             само, знайте, за парата, 
             като човек - що да прави? 
             продава си и душата.
    И е добър християнин:
    не пропуща литургия;
    но и в черква затуй ходи,
    че черквата й търговия!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    залага си и жената.

    И е човек с добро сърце:
    не оставя сиромаси;
    но не той вас, братя, храни,
    и вий него със трудът си!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    изяда си и месата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар