Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 28 юни 2015 г.

ФАЛИТИ, ЛЪЖИ И ЯКО НАНИЗВАНЕ.

 Тия дни отвсякъде ни залива информация за фалита на Гърция. Сам по себе си, един фалит не е страшен. Никой нема да умре от глад. Некои може да тръгнат гладни, па даже и жадни, ама ще са живи. През годините е фалирал половината свят, а още го има. Случващото се с Гърция не е нещо ново.
 България е фалирала два пъти по времето на бай ви Тодор, а още сме живи. Отгоре на всичко ревем за онова време. През 1960 година фалира заради дълг към СССР. Бай Тодор продава златния резерв на България на Хрусчов, но златото не покрива дълга. После го покриват всички българи. Златния резерв е наследен от царско време. Не е пипан даже по времето на първата световна война. Никой в България не разбира за този фалит.
 През 1978 сме на ръба на фалита.
 Втория път фалира тайно през 1987 година. Външният ни дълг е 6 милиарда долара, и се погасява с още дълг. През 1988 достига 10 милиарда. През същата година вътрешният дълг е 23 милиарда лева. Изхарчени са даже парите на българите, спестени у ДСК. И печатницата печата.
 Фалитът е обявен от Андрей Луканов. 1990 година. Тодор Живков вече е излязъл в заслужен отдих, осигурил ни дълг по висок от БВП на България. За да ядем хляб по 15 стотинки.
 И пак сме живи, даже сме у ЕС, НАТО и ядем бел хляб. Не всички. Едни ядат по бел.
 Та мисълта ми бе за Гърция. СИРИЗА нагло излъга гърците. И дойде на власт. Мислеха, че ще шикалкавят без край, докато гърците забравят, какво им обеща преди изборите. Варуфакис е фен на теорията на игрите. Играеше си с нервите на цял ЕС, с еврозоната, и най вече с нервите на еврото. И оня ден решиха да насрочат референдум. Дали да се съгласят с исканията на кредиторите!? Ама кредиторите ги сритаха по социалистическите дупета. Яко. А вчера една анкета у Гърция показа, че 58 % от гърците искат Ципрас да се съгласи с условията. Сега сещате ли се, защо ще има референдум у Гърция? Просто е. За да може утре Ципрас да каже:
 - Не ви излъгах. Борих се до последно. И щях да се преборя, но вие избрахте другото.
 Това исках да ви кажа. Властта е сладко изкушение. Казах го още когато Ципрас стана премиер. На всички им бе ясно, че Гърция имаше избор между реформи и фалит. Но този път плановете му май ще са грешни. Референдумът е на 05.07.15. Пращането е преди 01.07.15. Нема да може да обвини гърците, че е полегнал по тяхно искане. С Ципрас и СИРИЗА бе дотук. Най- много още година. После гърците ще го изпратят с камъни. Тоя път теорията на игрите изигра Варуфакис и Ципрас. Дано не изиграе и гърците!
 Хаха. Представете си какво ще направят гърците, ако преживеят само10 % от това, где преживяха българите през лукановата зима!?!
  ИЗВОД. ТОЯ ПЪТ СИРИЗА СИ ГО НАНИЗА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар