Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 1 юни 2015 г.

ЗА КАСКЕТИ И ПЪРВОСИГНАЛНИ УМНИЦИ. СМЪРТ НА ФАШИЗМА! И ПРЕДСТОЯЩИТЕ НАРОДНИ СЪДОВЕ /СЪДИЛИЩА/.

  Преглеждам новините и се сещам за бай ви Тодор Живков. Тогава новини немаше. Имаше възхвала на СССР, социализма и плюване по империализма. Същото бе и в магазините. Празни рафтове, а по стените лозунги на същата тематика. А у "Кореком" пълно. Ама нема долари. Не знам какво велико нещо сътвори социализмът, но едно нещо не мога да му отрека. 99% от българите станаха първосигнални. Горе долу като амеби. Хляб и ако нещо ни спуснат отгоре, ау, бау...  Смърт на фашизма!  И 25 години след като правешкият каскетлия го няма, нещата не са мръднали на йота.
 Оня ден щеше да трепем циганите у Гърмен. После циганите щеше да трепат нас. После... Та колко човека се чукнаха у празните кратуни и помислиха!?
 Аз познавам циганите много добре. По принцип те не са лоши хора. Както всяко стадо, има и мърша. Страхливи са. Отмъстителни са, но им минава бързо. Ама не забравят. Когато са много, а често това е така, си дават кураж и не мислят какво правят. Ако има работа се циганят, но работят. Когато ги уважаваш, те те уважават двойно. Само що си българин.
 Сега си представете една тумба цигани напада българите в селото. Или една тумба българи напада циганите в гетото. И се почва. Представете си, че загинат деца. А после нема спиране. Нема спиране.
 А като се замислиш, всичко почна от едно сбиване. Ако се замислиш повече, ще видиш, че българите крадат не по- малко от циганите.  С какво некой бивш министър, откраднал милион, е по- добър от Асен циганина, откраднал кокошка. С нищо, разбира се. Ама кокошката знаете, че е ваша, а за парите се не сещате. И отвсякъде зов за спасение от циганите. Къде ще ходят, с какво, как, не ви интересува. За министрите се не сеща никой. Нема и да се сетите, що когато се сетите, вече ще сте отреагирали първосигнално на друго. Нема да се сетите, и че на министрите е работа да мислят за циганите, българите, магаретата и овцете у тая държава. Не е ваша работа. А кой си не върши работата-уво. Може и у затвора. За безстопанственост.
 Оня ден умря бебе. Първосигнални реакции. Днес видях, че някой наричат акушерката убиец. Народен съд. Да влезе убитият!  Да се разпънат на кръст акушерките! Без изключения. Ако не са убили досега, рано или късно ще убият.
 А кметът ви си пие кафето у къща за десетина милиона. И министърът. И депутатът. Като се сетите за тях, те се сетат, че негде цигани обират българи. Или че доктор е утрепал пациент. И го обадят по новините. И амебите се юрват. "Смърт и разпни ги!". Ама се юрват на неправилния адрес. Това е. Кто понял, понял.
 Браво на бай Тодор. Браво! И на вас браво! Успяхте да предедете наученото и на децата си.

5 коментара:

  1. Понеже мисля като теб почти няма какво да добавя, освен поздравления за трезвите мисли. Днес като че ли е модерно всеки да плюе срещу циганите, а и по турците. Бе, вие плювачите не се ли сещате, че няма къде да идат тия цигани, ОБРЕЧЕНИ СМЕ да живеем заедно и ТРЯБВА ДА живеем заедно. Като ония дето си хвърлят боклука през балкона, а у къщи им чисто. Те не разбират, че не са изхвърлили нищо, що боклука си седи, ама пред вратата им.

    ОтговорИзтриване
  2. Понеже мисля като теб почти няма какво да добавя, освен поздравления за трезвите мисли. Днес като че ли е модерно всеки да плюе срещу циганите, а и по турците. Бе, вие плювачите не се ли сещате, че няма къде да идат тия цигани, ОБРЕЧЕНИ СМЕ да живеем заедно и ТРЯБВА ДА живеем заедно. Като ония дето си хвърлят боклука през балкона, а у къщи им чисто. Те не разбират, че не са изхвърлили нищо, що боклука си седи, ама пред вратата им.

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. таман. с мен ставаме каре за бридж. няма да играете руска трупа, я.

      Изтриване