Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

неделя, 13 януари 2019 г.

 Значи и я да си кажа експертното мнение за снощното откриване у Пловдив.
Почна се от обед. Кмето си докара читалища от областта пред кметството. Да си ги гледа от кабинета. А моеше ги докара на паркинга пред блока. Да ги гледам от кухнята и да си пиа ракията. После никаква организация. Пръво не ме пущиа да отида с джипа до кулата, за която потрошиа пари, а сега требва да се бута. Второ: Около кулата се събра само половината град, а не целия. Трето: Сичко това моеше се направи на къро. Немаше се дават пари за нищо и после да се бута. Четвърто: Не успех да се дореда за одеяло и шалче. А кметът бе с шалче. Пето: Народът се смееше и танцуваше. Поне десетина да се беха сбили, та да стане весело. Бах ти българската култура без бой. Шесто. Петото моеше го има, ама требваше да раздават безплатно греяно вино. Седмо: Ако го имаше шесто, немаше ми измръзнат ушите... Спирам с организационните недомислици и минавам на представлението.
Ужас.Вие сте го гледали и нема се спирам на него. Ще ви кажа идеалния вариант.
Начи реч държи държавния глава. После Бойко. После на сцената излиза и пее Веселин Маринов. За родната полиция, где ме не пущиа с джипа, техната мамица. После на сцената изкарват басейн с лед. В него българи с потури веят български знамена, тук там некое руско и бият тупанете. После излизат голи до кръста цицести прабългарки яхнали жребци. Щеше да изкарам едно пале родни розови домати и казан шкембе чорба. А до тех щех да изкарам културния елит но Пловдив. С мечове и боздугани. Ръкопашно да докажат кой е най-културен. А на стената щеше да излъчвам кадри от първомайските и деветосептемврийски празници по бай Тошова време. И кадри от Червения площад на девети май. Ако не беха братушките, нас и Европа немаше да ни има. Никогаш немаше да ни има. А на финала немаше да слушате за некъв, где е излезъл хайдутин. Щеше да ви пуща ПАРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЕГА. А после да ви закарам до едно село до Пловдив. Да видите истинската българска култура. И как един истински български генерал от спецчастите, под веещи се български знамена зове на смъртен бой. Срещу ромете.
Това исках на ви кажа. Бах ти столицата на културата, бах ти откриването.
пп. Кмете, да ми дадеш едно шалче! И десетина одеяла! Да ги ползвам по предназначение. Нал знаеш, че съм от културните ора. Нема да тръшкам комшийката на гола трева. Ще И избпободе убавото дупе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар