Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ГОРДОСТ

Гордея се с нашето момче, което стана второ на Евровизия. Няма по - горд човек от мен. Прослави България. Плача от гордост. Гордея се и с Азис. И със Слави Трифонов се гордея. Аз съм горд българин. Гордея се, че при Тодор Живков имаше салам и хляб. Имаше телевизори " Пирин". Имаше ред. За коли. За апартаменти. За жителство. Гордея се с премиера и президента ни. Гордея се с прокурора. Със съдите се гордея. С Ценки Чоков се гордея. И с другите кметове се гордея. Гордея се с КТБ. С Нефтохим се гордея. Гордея се с американската централа, где май ще се окаже руска. С Белене се гордея. С цената на газта се гордея. С Пеевски, Лафка и Доган се гордея... Гордея се с всичко, с което и вие се гордеете. И с Кубрат Пулев се гордея. Как само преби оня дебел негър, а?
Не се гордея с едни три момчета, где преди три години продадоха фирмата, която създадоха от нищото. С акъл. И я продадоха за 200 000 000 долара. Нулите са верни. Нямаше ги по новините. Не се гордея с децата, где носят медали от олимпиади по физика, математика и химия. И тях ги няма в новините. Или пробягват през новините като Бен Джонсън. Не се гордея с десетките хиляди успели българи. Тук и навън. И тях ги няма в новините. Не се гордея с тия, где спряха застрояването на Пирин и оцелелите плажове. Тях ги има, ама ги нема. Не се гордея, че сме част от цивилизования свят, където май не ни е мястото.
И накрая:
Не се гордея вече с Ботев и Левски, защото ги сложихте на мръсните си тениски и ги направихте на парцали.
Българин съм. Истински горд българин. Мамка ви проста!
приятна вечер! и споделена!


Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар