Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

ПАРСАТА

С всеки изминал ден, светът става все по - интересно място за живеене. Преди 15 години бе голяма скука. Арабите си копаха нефт трезви. Руснаците и те полупияни. Американците обираха парсата на света. Китайците се плодяха като зайци. Европа се разширяваше. У Африка гладуваха. 1% от хората притежаваха 99% от парите. Хората работеха и гледаха новини. По телевизорите. По телевизорите где им продаваше тоя 1%. И где притежаваше и телевизиите. И новините. Гледаха, цъкаха с език и не мислеха.
После светът се напълни с компютри. И интернет. Всеки вече можеше да прави новини. И започна да става интересно. Хората започнаха да мислят. Не всички, ама много. И ставаха все по - много. И все повече си задаваха въпроса, защо 1% от хората имат 99% от парите. Ама бе мирно и кротко. Само си го задаваха. И се чудеха, защо аджеба някой умира, що няма пари да си плати на болницата. Или защо някъде умират от глад деца. Защо са затънали в дългове, за да имат нещо, което им продава единия процент. Дългове към единия процент. Правещ този процент още по богат. И почнаха да прехвърчат искри. Тук там. На американците им стана трудно да събират парсата на света. Арабите полудяха. Русия поиска и тя да събира парсата на света. Китайците и те. Европа започна да се разпада. Само в Африка си гладуваха.
Та общо взето, това е. Ама и друго. Все някой ден ще се почне отнякъде. Например от Гърция. Спира да си връща дълговете. И Богатите намаляват с 0.089%. После спират китайците. После руснаците. После американците. И вече 50% от хората притежават 90% от парите. И почват да дават. За да не загубят всичко. И светът става друг. Скоро ще видите.
Иначе споко? Арабите са катализатора, где ще направи така, това да се случи доста по - рано.Колко и бомби да гърмят, няма да стигнат до бройката от една у Хирошима. А да не говорим за утрепаните през една война, где още я помнят живи хора. Разпалиха я Сталин и Хитлер. Що искаха и те да обират парсата на света. Сега е по - трудно. Има интернет. И на никого не му се мре.
Та пак споко! Светът е прекрасно място за живеене. Ако те не гръмнат. Я араби, я американци, я руснаци. За парсата на света. Или половинката ви. Ей тъй. За кеф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар