Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 23 март 2016 г.

ЗА ПЛАНОВЕТЕ НА СВЕТА И СВЕТОВНИТЕ ПЛАНОВЕ.

 Чета за бежанци, атентати, велики президенти, тъпи министри и кво ли не, що ли не и за кой ли не. Та реших да ви светна. А кто понял, понял.
 Първо ще почна с плана на света. От самото начало. Първо не е имало свят. Не е имало нищо. После се появило едно яйце. Появило се без план, що нямало кой да го планува. И гръмнало. Така се появил светът, който познаваме. И всичко почнало по неговия план. Вселени, галактики, звезди, планети, черни дупки и некой и друг метеорит. Появила се и Земята. Според плана на света. После се появили растенията, после животните. Появили се и динозаврите. Станали господари на земята и почнали да правят планове. Ама светът имал друг план. Бухнал един метеорит там, где днес е Мексиканският залив и не стига, че съсипал плановете на динозаврите, ама и така съсипал динозаврите, че останали само у Джураси парк и Годзила. После по план светът създал нколко бозайника и две маймуни. По план едната станала човек. И светът седнал да си почине, що се уморил от планове.
  После почнали световните планове.А световните планове ги правел човекът. Не всеки човек, а само великите човеци. Фараоните строели гробници по план, а планът на света ги запълвал. Някои запълвал и преди да са завършени. По план Парис отвлякъл Елена, а планът на света бил да разруши Троя. Александър Македонски по световен план направил вечна империя до Индия, а планът на света го уморил на 33 години. Вечната империя умряла скоро след това.
Римската империя била по световен план на римляните, а падането на римската империя било по плана на света. Наполеон скроил световен план, завладял Европа, ама планът на света му скроил капата. Хитлер направил световен план за превъзходството на немската раса, а планът на света му показал, че нещо бърка. Сталин планувал световен план, как светът ще се развива по петилетни социалистически планове, ама планът на света бил той да ритне камбаната. Америка била планувала всичко да върви по неин световен план, ама планът на света поставил Обама за президент. И световните И планове рухнали. Путин почнал да гради световен план у Украйна и Сирия, ама планът на света бил да му свършат парите.
 Та това исках да ви кажа. Не се притеснявайте от световните планове на хората, та даже да са велики като Ленин и Георги Димитров. И от бежанците не се притеснявайте. Всичко е по плана на света. А неговите планове няма как да ги знаем. Затова нема смисъл да се притеснявате от нищо. Що току виж някоя керемида падне на главата ви. Или луната на земята. Или земята на слънцето. Или слънцето изгасне. Или ви светне светкавица насред къра. Или избухне Йелоустоунският резерват. Или, не дай си боже, съпругата или съпругът ви уловат с чужда невеста, или с друг мъж. Или преди да ви уловят, сте уловили некой СПИН...
 Та да обобщя. Световните планове никога не свършват по план. Плановете на света винаги свършват по план. Ама никога предварително не знаем какъв е планът.
Некой вярващ бе казал:
Неведоми са пътищата божи.
 За атеистите ще го кажа аз:
Никога няма да разберете плановете на света.
Това е.

Р. Антов.

2 коментара: