Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 26 май 2015 г.

ГЕНИАЛНА ИДЕЯ. НАЗАД КЪМ БЪДЕЩЕТО. И ЗА САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО.

  Понеже напоследък виждам, че се появява една носталгия към времето на социализма, тия дни ме налегнаха тежки размисли. И тъй като виждам, че едни искат да живеят днес, а други в миналото, и тъй като съм милостив човек, реших да помогна на всички. Не мога да помогна на тия, где живеят днес. Те живеят днес и немат нужда от помощ. Затова дълго размишлявах, как да помогна на хората, где живеят и искат да живеят в миналото. И разбира се, че измислих. Добрината и високият ми интелект нямаше начин да не измислят нещо, достижимо за всички. Не мога да ви върна само Тодор Живков и ръководната роля на БКП. Но тук ви давам снимка на един човек, когото обичате не по- малко от него. Да му се радвате. Та ето как сложните задачи се решават просто.
 1. Строшете си мобилният телефон и подайте молба за стационарен. Ще го имате след 45 месеца.
  2. Спрете си кабелната телевизия! Оставете си БНТ, първа руска телевизия и
"Алфа". Така ще разберете кого да мразите и обичате.
 3. Приберете и предайте за скрап всички коли на семейството ви, освен една. За предпочитане е да оставите некоя руска. Тия, где останат без коли, да внасат по 600 лева и да чакат 10 години ред за "Лада".
 4. Всички селяни, где набихте по градовете, веднага се приберете по родните села. И да ги напускате само с разрешение на партийния секретар.
 5. Всички селяне да почнат работа в селското стопанство. Да направят селкопи. Да косят и събират сено, домати и кукуруз. И да доят крави, краварки и кравари.
 6. Тия, где сте кореняк граждани, отворете цеховете от времето на соца и стойте там по осем часа. И си приказвайте! И чукайте здраво! Когато се чука, шефовете мислят че се работи. Така и така ви дават помощи за безработни. Така ще мислите, че работите, и че ви плащат. Така бе и при Тодор. Плащаше заплати не със заработеното, а с парите ви за пенсия и със заеми. И така работехте.
 7. Тия, где са на село, да ядат месо един път у седмицата. Ако се доредят. За 10 човека селкопа да доставя кило салам и палка шпек. Що нема и у склада. И по хляб на човек, що некой недобросъвестни селяне си хранят прасетата с него, докато децата в Африка гладуват.  И едно пиле за десет труженика.
 8. Банани да ядат само тези у градовете. Само на нова година. Ако се доредят.
 9. Ако искаш да станеш шеф, требва да си член. Голям член. После требва да си и у номенклатурата. На БКП.
 10. А ако всичко това не ви хареса и решите да се махнете от миналото, не става. Границите се пазят зорко.
 И сега сметнете какво става! Нема къде да изхарчите и малкото пари, где взимате, за малкото работа. Сбирате ги цела година и бегате на море. У Кранево. У Анталия и Санторини ви не пущат. Там е за тия, где живеят днес.
 Впрочем ако се огледате, ще видите, че повечето от тия, где живеят добре днес, живееха добре и в миналото. И живеят добре благодарение на вас, где искате да живеете у миналото.
 А сега си спрете интернета и си продайте лаптопа!
 Тех също ги нема в миналото. С парите, где вземете, си купете едно прасе. За самозадоволяване. И го изплюскайте на воля! И без това за нищо друго добро от онова време се не сещате. Колко е бил хляба и колко салама. И бирата...
 Що се не сети некой, колко е бил билет зе театър или за концерт на Емил Димитров!? А на ПЪРПЪЛ!? Колко е бил входът у некой музей!? Колко е струвала една картина!? Колко е струвала добра книга!? Колко е струвала едно отиване до Атина!?...
 Плюскне и плюскане. Като прасета у кочинатата. За да са щастливи, друго им не трябва.
 Та те това  е там, где искате да се върнете. Голямото плюскане. Така изплюскахте социализма. Сега, щом го искате, го градете наново!

Р. Антов


Няма коментари:

Публикуване на коментар