Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 18 май 2015 г.

ВОДЕЩАТА НОВИНА. БОЙКО, ЛИЛЕТО И БАТЕ ГОЙКО. И ЗА ЛОКУМИТЕ.

 Днес от Министерският съвет долетя новината, че Борисов е летял с вертолет до Разград за по евтино. Ай сиктир бе! Реагирах първосигнално. После се замислих и разбрах, че не лъжат. Затова винаги ви моля и вие да мислите. Знам, че некои пак ще реагират първосигнално, затова искам да ви обясня как стоят нещата.
 Представете си, че Бойко, Лилето и Горанов бяха тръгнали пеш. По магистралата е забранено за пешеходци. Тръгват по обиколни пътища. Стигат първото село, и седат да почиват. Разпознават ги, кметът купува цветя за 20.80 и ги посреща. След това откриват новата селска тоалетна. Преди да тръгнат, Горанов си купува цигари, ама му не дават касов бон. Следва глоба и тръгват. Пред тях върви новината, че са тръгнали да режат лента у Разград. Ама и тая, че глобяват. Где стигнат, кмета с цветя, ножици и ленти. Ама магазините затварят, що ги е страх от Горанов. У десетото село Лилето е гладно. Понеже нема отворен магазин, си купува агне от един овчар на име бат Гойко, пекат го, и го хапват. Овчар касов апарат нема. До десетото село са изхарчени както следва: За цветя от кметовете-208 лева. За ножици 50 лева. За ленти още 50 лева. За агне 200 лева. А до Разград обиколни пътища  дълги, и села много. Лилето ще хапне и локум на Етрополе и Български извор.
 И като направя една груба сматка, сметката е верна. Най-евтино е да се пътува с вертолет.У сметката турам и заплатата на пилота, и цигарите му.
 А даже не турам у сметката, че докато стигнат,държавата ще остане без водачи. Нема кой да разпише ордер за едно кюфте и да сбира данъци. Нема кой да прави пътища. И немаше кой да оди у Катар.
 Надявам се, че вече ви убедих, че най-евтино, е най-скъпото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар