Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 1 май 2015 г.

ВЕЧЕРНИ НОВИНИ ЗА ПЪРВИ МАЙ НА ПЪРВИ МАЙ. ОТ БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛ СВЕТ. И КОЛКО СТРУВА КИЛО АГНЕШКО.

ОТ СТРАНАТА.
 БЪЛГАРИЯ отбеляза 139 години от априлското въстания.
 БСП отбеляза международния ден на труда. Със знамена на СССР и Че Гевара. Мая М. бе с червена пионерска връзка. Мечтателка. Не ще да остарява и това е. Годините не прощават. И злобата.
 ДПС не отбеляза нито деня на труда, нито априлското въстание.
 Еднодневните договори ще се контролират от Инспекцията по труда. Нема да се контролира Инспекцията по труда.
 В неделя към София ще бъде отворена бърза лента за движение. За по-сигурно трепане. Бавните не са сигурни. Днес у тях се утрепа само един и се осакатиха двадесетина.
 А Григор бие у Стамбол града. Ще бие още два
пъти.
 Не бие ЦСКА. Що не играе. То и да играе, тая файда.
 А агнегледачите се оплакаха от агнепродавачите. Купуват кило живо по 6 лева,а продават кило заклано по 12. А агнопродавачите им отговориха.
- Ако купим едно агне от 20 кила, по 6 лева килото, ви даваме 120 лева. Когато го изчистим, става 10 кила. Ако го продадем по 12 лева, взимаме 120 лева. Когато продадем карантията , кожата и главата, взимаме още 20 лева. Когато платим на превозвачи, колячи, продавачи и проверявачи, ни остават чисто по 4,77 на агне. На агне, не на кило.
 ОТ СВЕТА.
 Първомайски протести у Истанбул. Арестувани и бити.
 Първомайски протести у Гърция. Арестувани и бити.
 Първомайски протести у Милано. Арестувани и бити.
 Първомайска реч на Марин льо Пен прекъсната с голи сиси. Франция си е Франция.
 Първомайска радост в Москва. Путин не манифестира. Манифестираха едни с колички за боклук, натоварени с чували с боклук с надписи: "ПОДКУПИ" и "ЛИБЕРАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО". Караха ги към "бунището на историята". Оказа се, че на бунището на историята у Русия нема место. Заето е от капитализма, империализма и фашизма.
 Некои обратни у Петроград поискаха права. Други поискаха по-добри заплати. А некои поискаха САЩ да не посяга на пенсията им. Ама немаше кой да им даде, това, где искаха, що беше за риба. С една гимнастичка.
 А от САЩ новини нема. Все същото. У Балтимор афроамериканци бият белите. Една майка афроамериканка бие синче афроамериканче. Що бие белите. Обама търси майки за справяне с безредиците. Временно нема да контролира насилието върху деца от майки. Това е.
 ВРЕМЕТО.
 Слънце и малко облаци. Облаци и слънце. А следващата седмица малко дъжд и много печени агнета. И вино. Червено. Като червеното знаме на първи май.

Няма коментари:

Публикуване на коментар