Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 23 май 2015 г.

КАК ДА ИЗКАРВАШ 50 000 ЛЕВА ОТ ДЕКАР НА ДЕН. БИЗНЕС СЪВЕТ.

 Гледам одеве един репортаж за цигани, где вадят някакви плочи за строеж до Сливен. Стана ми интересно, и се зазяпах. Българи, собственици на земи са пропищели. Циганите копаят камъни у земите им и не могат да ги работят. Като се загледах, видях, че тези земи не са работени поне 3017 години. Храсти и камъни. Некой взимат за тях пари от ЕС. По 20-30 лева на декар.
 После репортерката стига да един изкоп. Огромен. А до него млад циганин. Репортерката го пита, колко пари изкарва. Той:
 -1000 лева.
 -На месец?- пита тя.
 -На ден....
 И тук зазвучават фанфари. Дали внася данъци и се осигурява, няма значение. Има значение само едно единствено нещо.
 ЩО ЦИГАНИТЕ БЕ, ДРУЗЯ!?!
 И аз както винаги почвам да смятам. Дупката, до която стои циганина е десетина квадрата. Копана е седмица. По хиляда лева на ден, 7000 лева. Ама за циганина. А за вас 20 лева от ЕС. На година. Та да не умрете от глад, за да може да ревете навсякъде, че ЕС иска да ви умори от глад.
 Та ето какво би направил циганинът, ако тази земя бе негова.
 Щеще да сбере у един декар 100 българи да копат по десет квадрата. 100 х 10=1000 кв.м. Щеше да им плаща на ден половината от това, где изкарат.100 х 500= 50 000 лева. За него щеше да остават също 50 000 лева. И немаше да копа, а щеше да бие циганката, да прави циганчета и да ви гледа как копате. Затове не е лошо, да гледате какво правят циганите! Не им пречете да копат, ако ви мързи да копате.! Накарайте ги да копат за вас! Иначе хем ще копат за тях, хем ще краднат от вас!
 А вие ще гледате отстрани, и ще ревете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар