Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 9 април 2015 г.

ЗА МОСКВА, СИРИЗА, ПАТРИОТИТЕ И МИТАТА.

Напоследък навсякъде по българските новини попадам на Гърция и СИРИЗА. Когато ги чета, оставам с чувството, че повечето от тях са писани от олигофрени. Обаче  посещението на Ципрас в Москва и коментарите, свързани с това посещение убиха всичко детско в мен. И тъй като немам намерение да го коментирам и аз, само ще кажа:
 ВЧЕРА В МОСКВА БЕ ПОДПИСАНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕ ФАЛИРАЩИ ДЪРЖАВИ, БЕЗ НИТО ЕДНА ЦИФРА В НЕГО.
 За друго иде реч. Много български патриоти злорадстват и посочват двадесет и шесте процента данък, който гърците смятат да ни  наложат, като нещо велико, направено от СИРИЗА. Така ни се пада. То като се замисля, верно така ни се пада. Вместо да блокираме границата и да обложим гръцкия внос с 50 % данък, в натура, ние се кефим на едни чужди управници, где се гаврят с нас. С ЕС не смеят, що ще излетят без време. Ама пропускат факта, че ние сме ЕС. И скоро ще го разберат. Нищо ново под слънцето.
 За непросветените ще поясня некои нещица. Този данък го имаше преди да влезем в ЕС. Наричаше се мито. Когато една стока минава през една граница, вносителят плаща определена сума, обикновено определяна със закон. У България се определя от митничарите.
 У Русия често се плаща от износителите. Това е, когато в страната има дефицит на некои неща. Най-дефицитен там е мозъкът.
 Когато няма граници, няма и мито. Така стоките би трябвало да са по-евтини. У България е обратното. Най-евтини са китайските стоки. Що са с мито.
В момента всеки българин може да произвежда и изнася в ЕС каквото си ще. Без мито. Има само едно условие. Да е евтино и качествено. А да произвеждаме евтино и качествено, забравихме, що бързахме да строим комунизма. За Русия можеше да изнасяме всичко. "Стюардеса" за тях бе лукс. Да не говорим за маратонки "Ромика"...А не го построихме, що материалите за строежа беха калпави. И се срина.
 И затова сега изнасяме най-качественото и евтино, което имаме. Работници и мозъци. А тук остават патриотите. Да се радват, как гърците ни прецакват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар