Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 20 април 2015 г.

ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НА НЕКОИ ТЕРМИНИ, ПОЛЗВАНИ ОТ ДЕДА ВАНГА. ГЕЙОВЕ, ЕС, НАТО....

 ДЕМОКРАЦИЯ. От гръцки- народовластие. Основите на демокрацията са свободата и равенството. Представителна демокрация е когато държавата се управлява от хора, представляващи повечето избиратели. Например ако имат право да гласуват 10 човека, от тях гласуват 5, а трима от тия 5 гласуват за някого, значи, че този някой е упълномощен да управлява. Защото тези петимата, где не са гласували, са гласували, за тях да гласуват други. А тия двамата, где не са гласували за управляващият,имат право на следващите избори да станат трима.
 НАТО. Военен и политически съюз в който членуват най-развитите и цивилизовани страни в света. А държавите стават членове на алианса, когато демократично избраните правителство и парламент гласуват това да стане. Тия где не са гласували за тези правителства имат право да искат референдум за членството, ама тия, где са гласували  за тези правителства са повече, и имат право да не искат  референдум.. И понеже са повече, от референдум файда няма.
 ЕС.Съюз на най-развитите страни в Европа. Между тях няма граници. Няма мита. Няма визи. Не е имало война 70 години. Предполага се, че е населен с еврогейове.
 ЕВРОГЕЙ. Гей, живеещ в ЕС. Използва се в преносен смисъл от истинските гейове, живеещи предимно в миналото и в източна Европа, за да характеризират жител на някоя държава на ЕС, где не е гей.
 РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ. Федерация от една държава, в която живеят само руснаци. В нея нема еврогейове. Има алкохолици и най обикновени гейове. Същата всячески се опитва да стане истинска федерация, като постоянно увеличава територията си с чужди земи.
 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ-ПАТРИОТ. Българин, обичащ Русия повече от България. В повечето случаи става въпрос за недиспансеризирани луди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар